Sajam ProWine China u Šangaju

0

ProWine Kina se raduje uspešnom novom izdanju:

  • Više međunarodnih izlagača
  • Opsežan program događaja
  • Whiskey Lounge slavi premijeru
  • Šangaj kao glavna luka za vinske profesionalce

Pre ProWein-a, vodećeg sajma za međunarodnu industriju vina i alkoholnih pića koji slavi 25. godišnjicu ove godine, ProWine China će takođe obeležiti još jedan jubilej od 13. do 15. novembra 2018. godine: pre pet godina održan je prvi ProWine China u Šangaju. Na predstojećem izdanju proizvođači vina i alkoholnih pića iz celog sveta predstaviće se u halama W4-W5 Šangajskog novog međunarodnog izložbenog centra (SNIEC). Osim toga, održaće se brojni seminari i degustacije vina. Nakon pet uspešnih godina u Šangaju, ProWine China obećava da će biti veći i obimniji nego ikad.

Sajam ProWine China u Šangaju

Više nacionalnih i regionalnih izlagača

ProWine China očekuje više od 700 izlagača iz 40 zemalja, uključujući 22 nacionalna i regionalna izlagača. Svi ključni izlagači koji se tradicionalno bave vinogradarstvom kao što su Francuska, Italija, Španija, Australija, Nemačka, Portugal i Sjedinjene Države predstaviće se na ProWine China sajmu. Ovde je vredno spomenuti debi Kanade i Azerbajdžana sa samostalnim nacionalnim učešćem. Osim toga, predstaviće se i veliki broj velikih proizvođača, kao što su Les Grands Chais de France (Groupe GCF) iz Francuske ili FERRARI, jedan od najvažnijih proizvođača penušavih vina iz Italije.

Sledeći dobar primer prošlogodišnjeg sajma, ProWine China 2018 će nastaviti da niže uspehe: mnogi izlagači ove godine proširili su svoj izložbeni prostor ili više nisu samo deo nacionalnog prostora, već je njihov fokus na regionalnom prostoru. Na primer, španska regija DOCa Rioja predstaviće se na svojim štandovima, a slede regionalni štandovi iz Mantova, Piemonte i Primitivo di Manduria u Italiji, zajedno sa regionalni izlagačem Kalifornijskog vinskog instituta, kao i predstavljanja iz “Union des Vignerons des Côtes du Rhône “i” Bureau National Interprofessionnel du Cognac “.

Opsežan program događaja

ProWine Kina nije samo okupljanje vrhunskih svetskih proizvođača vina i alkoholnih pića, ovaj sajam takođe prenosi  iskustva i znanja posetiocima i izlagačima kroz raznovrsne događaje. Sajam ima za cilj unapređenje obrazovanja i znanja o  vinu u Kini kroz forume, masterclass-ove i degustacije. Profesor Li Demei ponovno će predsedavati na industrijskom forumu pod imenom “Kineska studija potrošača – kako privući pažnju kineskog potrošača” na ProWine China 2018. Seminari uključuju WSET forum koji se održava tokom sva tri sajma, kao i širok izbor kurseva koje organizuju razni međunarodni izlagači. ProWine China 2018 takođe će ponuditi degustacije u sklopu Champagne Loungea, Whisky Loungea i vina Wine Decanter Asia Wine Awards. Učestvovanjem u događajima posetioci sajma mogu dobiti znanja i uvid u najnovije trendove.

Sajam ProWine China u Šangaju

Whiskey Lounge

Kinesko Viski Društvo (CWS) koje organizuje samostalno Whisky Lounge po prvi put, je neprofitna organizacija koja promoviše razvoj kulture viskija u Kini, reguliše tržište kineskog viskija i alkoholnih pića i pruža profesionalne usluge entuzijastima i ljubiteljima viskija u Kini.

Šangaj kao glavna luka za vinske profesionalce

Zbog sve veće pažnje koje izaziva ProWine China, sve više organizacija odlučilo je da održi važne i stručne događaje u Šangaju u novembru. Ove godine će se održati istovremeno sa ProWine China i Decanter Shanghai Fine Wine Encounter. Osim toga, Wine of Australia i Sud de France organizovaće ceremoniju dodele nagrada za takmičenje vina u Šangaju od 13. do 15. novembra. Čak će i trećeg dana ProWine China biti održana i osnivačka konferencija “China Wine Union” koju pokreće Minghao Guo, poznati kineski stručnjak za vina i važan influenser.

 

Share.

Comments are closed.