Sajam “TriestEspresso” organizuje besplatnu obuku za novinare

0

Osmi po redu sajam “TriestEspresso Expo”, najvažniji sajam posvećen espreso kafi, biće održan od 20. do 22. oktobra u Trstu. Ovogodišnji sajam omogućio je besplatnu obuku o kafi za novinare.

Na dan otvaranja sajma, 20. oktobra, planirana je konferencija pod nazivom “Sektor proizvodnje kafe u očima medija: slučaj Trsta, glavnog grada kafe”. Pored teorije, gde će novinari biti u prilici da dosta toga nauče o kafi, planirana je i degustacija, kako bi se prepoznale prave karakteristike dobrog espresa.

Partnerstvo sa italijanskim Udruženjem novinara je veliki korak napred za TriestEspresso, jer je ova saradnja od velikog značaja za sektor kafe, koji obuhvata ne samo najkvalitetnije brednove poznate širom sveta, već ima i impresivni istraživački i razvojni rad, čvrstu tradiciju, praveći pritom “kafe kulturu” koja Trst i kafu vezuje zauvek.

Na ovogodišnjem sajmu će takođe biti istražen naučni aspekt kafe. Takođe su planirani mnogobrojni događaji, kao i sastanci i forumi sa stručnjacima iz ove oblasti, ali i brojna takmičenja na kojima će majstori ovog zanata pokazati svoje umeće.

U okviru manifestacije će se održati finale i polufinale Espresso Italiano Champion 2016 (Italijanskog espreso šampionata 2016), gde će u prva dva dana festivala snage odrmeriti najbolji espreso baristi poluostrva.

TriestEspresso je najvažniji sajam B2B koji se održava svake druge godine i koji okuplja sve sektore intustrije espreso kafe. Ovaj događaj ima za cilj da promoviše i podstiče kulturu kafe, da se podigne svest o odnosu između Trsta i kafe i poveća znanje o industriji kafe i njenim procesima.

Share.

Comments are closed.