Predstojeći Sajam UKUSA – GASTexpo & Sladoled & Vino još bogatiji i zanimljiviji

0

Najveći regionalni sajam u HORECA sektoru »Sajam UKUSA – GASTexpo &Sladoled & Vino« između ostalog povezuje domaće i strane izlagače sa novim potrošačima. Na sajmu se pored ugostiteljske i hotelske opreme, stručna javnost može upoznati sa najnovijim trendovima iz oblasti hrane i pića, sladoleda, poslastica i kafe, kao i pekarskih proizvoda, a biće predstavljeni i razni katering, slow i fast food koncepti.

Sajam je takođe posvećen i onima koji jednostavno uživaju u kuhinji, a za to će imati priliku na brojnim prezentacijama, degustacijama i besplatnima radionicama. Sajam će se održati na Gospodarskom rastavišču u Ljubljani od 31.1. do 3.2. 2018. Radno vreme sajma je svaki dan od 10 do 19 sati.

Ko su posetioci sajma?

Sajam se održava istovremeno sa sajmom NATOUR Alpe Adria na Gospodarskem razstavišču koje  zajedno posećuje prosečno oko 15.000 posetilaca, uglavnom iz Slovenije i susednih država Italije, Austrije i bivše Jugoslavije.

Ko su izlagači?

Domaće i strane firme koje žele pridobiti nove kupce i tržišta, te iskoristiti ostale prednosti koje nudi ovaj jedinstveni sajam. Na proteklim sajmovima izlagalo je oko 400 izlagača iz više od  20 država!

Program radionica

Radionice pripreme KAFE

Stručne radionice, predavanja i prezentacije pripreme različitih napitaka od kafe. Stručna tematika obuhvata područja – kako pripremiti kvalitetan espresso, pravilne recepture za moderni espresso, prezentacije pripreme Signature napitaka poznatih kao Coffe i Good Spirit, Latte art radionica, Hand brew prezentacija, Cupping degustacije kafe iz celog sveta i predavanja o istoriji i kulturi ispijanja kafe. I mnogo više od toga!

Radionice pripreme SLADOLEDA/POSLASTICA

Radionice se održavaju pod okriljem vrhunskih majstora sladoleda i poslastičarstva. Stručne radionice u pripremi kolača na jednostavan način, Gelato, Semifreddi i još, i još…

ŠKOLA PIZZE

Izvode je najbolji italijanski majstori i svetski prvaci. Polaznici dobijaju diplomu nakon završetka škole, a najbolji putuje na svetsko prvenstvo.

POSLASTIČARSKE radionice La GANACHE

Kulinarski majstor i poslastičar francuske škole Naser Gashi ustanovio je prve francuske poslastičarske edukacije i celokupnu ponudu ukusnih i prefinjenih poslastica u Sloveniji. Na sajmu će voditi besplatne trendovske tečajeve izrade poslastica (macarons, čokoladni mousse i torta fraisier) i drugih pekarskih proizvoda.

BIO /VEGANSKE radionice

Slovenačko vegansko društvo predstaviće najnovije smernice na radionicima pripreme veganskih jela.

PEKARSKE radionice

Besplatne radionica pripreme hleba i ostalih pekarskih proizvoda po najnovijim smernicama.

Program takmičenja

Međunarodno prvenstvo u IZRADI SLADOLEDA

Mogu da se prijave svi poslastičari/sladoledari, koji imaju svoj lokal za proizvodnja sladoleda.  Broj takmičara je ograničen!

Međunarodno prvenstvo u IZRADI PIZZE

Mogu da se prijave svi kuvari i da se takmiče kao pojedinci ili kao predstavnici svoje pizzerije/lokala. Pobednik putuje na svetsko takmičenje.
Broj takmičara je ograničen!

Državno takmičenje u pripremi KOKTELA

Mogu da se prijave svi takmičari koji žele da predstave svoju autorsku recepturu.

Finale takmičenja BARISTA BATTLE CHALENGE

Baristi se takmiče u šest krugova – Cupping, Latte Art, Brewing, Narudžbe, Signature drink i znanje.

Državno takmičenje u AEROPRESSU

Takmičari će koristiti svoje veštine u pripremi espresso kafe i kompletnu predstavu uz pomoć inovativnog AeroPress uređaja.

Više o sajmu na www.gast.si

 

 

Share.

Comments are closed.