Šampanjac Piper Heidsieck Riviera, letnja prva pomoć

0

Piper Heidsieck Riviera  pripada kategoriji penušavih vina, Champagne Demi-Sec Non-Vintage,  sadrži 12% alkohola, i preporuka je da se služi sa ledom.

Novo penušavo vino čuvene kuće predstavlja omaž vinu Piper-Piscine, plasiranom pre dvanaest godina. Njegov sastav je: 50-55% Pino Noar, 30-35% Pino Menije, 15-20% Šardone i 10-20% druga vina.

Kompanija Piper-Heidsieck lansirala je u prodaju novo demi-sec vino po imenu Riviera, a namenjeno je uživanju u letnjoj dokolici na suncu. Šampanjac predstavlja i novi stil života, način uživanja i trend, šampanjac koji se servira na ledu. Originalno je nastao u San Tropeu, koji novoj Rivijera flaši daje zaštitnu plavu boju Mediterana, a pesak koji takođe dominira u dizajnu boce se smatra zajedničkim simbolom luksuza juga.

Piper-Heidsieck se pije sa ledom, korom limuna ili biberom, a tada otkriva svoju naglašenu aromu i unikatnu svežinu. Šampanjac je prava senzacija za čula, njegove voćne note kruške i žute breskve u kombinaciji sa mirisima orašastih plodova pojačanih zvezdastim anisom očaravaju, a nepce uživa u ukusma elegantnog bademovog sirupa i notama vanile i cvetova narandže.

Share.

Comments are closed.