San Francisko uvodi električne autobuse u gradski saobraćaj

0

San Francisko će u narednom priodu u potpunosti  da elektrifikuje gradski saobraćaj, i time postane prvi grad na svetu koji koristi obnovljive izvore energije u svakodnevnom prevozu putnika.

Agencija za saobraćaj San Franciska će započeti krajem 2018. godine projekat u kome će zameniti sva vozila u gradskom prevozu koja koriste fosilna goriva kao energiju za pokretanje električnim, i na taj način će doprineti globalnom trendu zaštite životne sredine.

Kako čelnici grada navode, San Francisko je ponosan što će ne samo podržati trend samoodrživosti, već će preduzeti sve mere kako bi poboljšali uslove života u svom gradu, pri čemu će pokušati da poboljšaju i svet. Ova velika investicija predstavlja snažan pomak u tome kako će organizovati prevoz  za stotine hiljada ljudi gradskom prevozom, dok pritom potvrđuju svoju predanost održivoj energetskoj praksi.

Osnovni plan je da se vozila u periodu od 2025. do 2035. u potpunosti obnove, dok će se za to vreme utvrditi kako će se električni autobusi pokazati u gradskim gužvama, i kolika je realna efikasnost ovakvog vida transporta.

Share.

Comments are closed.