Sarajevo Unlimited pokazao da nema granica

0

Početkom novembra Sarajevo je bilo domaćin drugog regionalnog inovacijskog foruma pod imenom Sarajevo Unimited.

Trodnevna konferencija okupila je sve relevantne institucije, kompanije, organizacije, inicijative i investitore kako bi promovisala pokretanje poslovnih inovacija. Na taj način se potiču talenti i inovativna rešenja kao dodatak postojećim poslovnim idejama i rađaju se potencijalna partnerstva između kompanija i investitora.

Na ovogodišnji forum Sarajevo Unlimited prijavilo se više od sto startup-a, okupili su se učesnici iz više od 20 zemalja, a program foruma je pratilo više od 3000 posetioca. Nagrada za najinovativniju kompaniju dodeljena je pokretanju BH – Ministarstva programiranja. Koola je pobednik startup bitke, u kojoj je učestvovalo 20 najboljih startup-a iz regije koji su predstavili svoje ideje i prošli prvi krug izbora u oktobru mesecu.

Program koji se održao na pet lokacija, sastojao se od osam panela, šest glavnih govornika, raznih radionica “Skills of Tomorrow”, B2B događajima koji su okupili 90 kompanija i rezultirali sa 12 sklopljenih sporazuma o saradnji.

Sledeće godine, kako su organizatori najavili, treći Sarajevo Unlimited forum će predstaviti još jednu priliku za talente koji će svoje inovativne projekte predstaviti potencijalnim partnerima i investitorima.

Share.

Comments are closed.