Sedam neverovatno skupih jela iz različitih krajeva sveta

0

Najveštije kuvare proslavila su njihova umeća. Osim što njihov specijalitet bude neverovatno dobrog ukusa, gotovo uvek ga u tome prati i izgled. Ipak, sve to ima svoju cenu. Predstavljamo vam sedam jela iz raznih krajeva sveta koja se izdvajaju po vrtoglavo visokoj ceni.

Pica od 2.000 dolara

U restoranju “Industry Kitchen” u Njujorku za zalogaj pice moraćete da izdvojite 50 dolara. Pravljena od tankog testa peče se na drva, a sadrži stilton sir, paštetu od guščije džigerice, francuske tartufe, kavijar i jestive cvetne latice.

Kapućino od 15 funti

Hotel “Emirates Palace” u Abu Dabiju nudi “superiorni spoj aromatične kafe“, 24-karatnih zlatnih pahuljica i čokoladnih mrvica. Gost koji reši da ovu nesvakidašnju kafu proba, dobija je na srebrnom poslužavniku sa crnom čokoladom pored šolje.

Pljeskavica koja košta 600 funti

Restoran “Burger Brasserie“ u Las Vegasu pravi burger od kobeanske govedine i jastoga. Prekriven je pršutom, a u sebi ima i slatki luk, francuski sir i balzamiko sirće.

Sladoled vredan 775 funti

“Zlatni bogati sladoled” moguće je naručiti u “Serendipity 3“ u Njujorku. Pravi se od vanile sa Tahitija i Madagaskara, 24-karatnog zlatnog lišća, čokoladnog sirupa i komadića čokolade iz Venecuele. Takođe sadrži pozlaćene bademe, tartufe i pariško kandirano voće. Služi se u kristalnom peharu koji je moguće zadržati.

Hot dog od 130 funti

Naručuje se dve nedelje unapred u “Tokyo Dog” u Sijetlu. Pravi se od nemačke kobasice sa dimljenim sirom, terijali grilovanim lukom, maitake pečurkama, paštetom od guščije džigerice, crnim tartufima, kavijarom i japanskim majonezom.

Kronat vredan 1.500 funti

Ova mešavina krofne i kroasana pravi se u “Dum Dum Donutterie” u Londonu. Ukus mu daju šafran, zlatna zrna vanile i “Amedei Porcelana” čokolada, a preliva se kavijarom i zlatnim pahuljicama.

Takos – 19.000 funti

Kobeanska govedina, jastog, kavijar, srni tartufi, paprika, kafa i tekila glavni su sastojci ovog jela koje je moguće probati u restoranu “Frida” u okviru odmarališta “Grand Velas Los Cabos Resort” u Meksiku.

Izvor: Independent

Share.

Comments are closed.