Šef Marko Saso kuva u Beogradu po drugi put

0

Popularni italijanski kuvar, Marko Saso, posetiće Beograd drugi put, i kuvaće za beograđane u restoranu Enso svoje čuvene specijalitete od 15. do 17 maja.

Kuvar Marko Saso je poznat kao „Frik za tartufe“, a njegova kuhinja je izuzetno cenjena među “selebritijima”. On je svoje specijalitete spremao za Toma Kruza, Dejvida Bouvija, Andreu Bočelija, Meril Strip, a sada će i beograđani imati priliku da probaju njegovu pastu i jela sa tartufima.

Šef Marko Saso kuva u Beogradu po drugi put

Prošle godine, prilikom njegovog prvog gostovanja u Beogradu, sva mesta u restoranu su danima unapred bila rezervisana, što jasno govori o njegovim kvalitetima i popularnosti. Na zahtev gostiju koji nisu mogli da uživaju u njegovom opusu, on se ponovo pojavljuje pred beograđanima, kako bi publici još jednom predstavio festival italijanskih ukusa.

Marko Saso je umetnik u kuhinji, neobične građe, razbarušene kose, duhovit i nasmejan. Omiljena namirnica su mu tartufi, a kao izuzetni stručnjak i poštovalac ove egzotične namirnice, 2003. godine je njegovo jelo, njoke sa tartufima i rikotom (Ricotta gnocchi tartufi) proglašeno za najbolju pastu u Njujorku, gde je i držao restoran.

Share.

Comments are closed.