Selo najveselijeg mornara Popaja na Malti

0

Prilikom odabira lokacije za snimanje filma o Popaju, studio Volt Dizni i produkcijiski tim je odabrao bajkoviti kutak na Malti kao lokaciju Popajevog idiličnog sela Sviteheven (Sweethaven), što u bukvalnom prevodu znači slatko utočiste.

Na severozapadnom delu Malte, nalazi se idilično selo koje je nezaobilazna atrakcija kako za odrasle, tako i za decu. Popajevo selo je nastalo za potrebe snimanja filma o ovom čuvenom junaku i omiljenom liku, a ovo mesto danas privlači brojne turiste iz celoga sveta . Izgradnja seta i sela za snimanje filma je počela u junu 1979. godine, trajala je oko 7 meseci, a selo od 19 drvenih građevina  gradila je ekipa od 165 ljudi. Snimanje filma započeto je u januaru 1980. godine a film Mornar Popaj sa Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi je premijerno prikazan u decembru iste godine.

Nakon završetka snimanja filma o najvećem ljubitelju spanaca, filmske ekipe su napustile selo i ostavile sve konstrukcije i celi set iza sebe, što su kreativni ještani iskoristili i uz dodatno uređenje otvorili zabavni park kako bi privukli posetioce iz celog sveta. U Popajevom selu možete pogledati lutkarske predstave, muzej, bioskop ili čak možetet  biti glumac u sopstvenom filmu.

Osim samog sela, postoje turističke ture kroz zaliv, audio-vizuelne predstave koje prikazuju scene iz filma i konstrukcije sela, vodene tramboline, mini golf tereni i druge igre i zabavne aktivnosti.

Share.

Comments are closed.