Selo otvorenog srca

0

Prvog vikenda Nove godine, tačnije 03. januara, etno domaćinstvo Zornića kuća organizuje manifestaciju “Selo otvorenog srca”.

U duhu tradicije porodične atmosfere i druženja, posetiocima su na raspolaganju besplatni programi koji uključuju animacije za decu, punktove sa posluženjem tradicionalne hrane i pića (pečen krompir sa kajmakom, uštipci, kačamak, kotlovi sa kuvanim jelima, turšija, sirevi, kuvano vino, rakija, čajevi, sokovi na bazi prirodnih sirupa). Posebna atrakcija za najmlađe biće vožnja imanjem u specijalno pripremljenom traktoru, obilazak mini zoo vrta, dečije radionice, seoske igre, sankanje, takmičenje u pravljenju Sneška Belića, kao i vatromet.
Ulaznica, koju plaćaju samo odrasli, iznosi 300 dinara. Etno domaćinstvo “Zornića kuća” se pridružuje akciji „Pobedi za decu Prihvatilišta” – Prihvatilišta za decu grada Beograda. Sav prihod od ulaznica kao i dobrovoljnih priloga biće uplaćen na žiro-račun Prihvatilišta u cilju podrške i prikupljanja sredstava za adaptaciju doma. Posebno za ovaj dan biće upriličen i prodajni štand sa proizvodima domaće radinosti po promotivnim cenama od čije prodaje će deo, takođe, biti uplaćen u fond za izgradnju novog prihvatilišta. Ispred Skupštine grada/ turističko stajalište/ biće organizovan besplatan prevoz za sve zainteresovane koji do petka, 01.01. potvrde svoj dolazak preko mail adrese etnozk@gmail.com. Etno domaćinstvo Zornića kuća poziva i zainteresovane volontere da se prijave za učešće u organizacija ove manifestacije, slanjem mail-a na etnozk@gmail.com

Share.

Comments are closed.