Seničić:Procenat nezadovoljnih putnika ispod jedan odsto

0

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić izjavio je da je procenat nezadovoljnih putnika, koji se žale minimalan i da je u ukupnom prometu u Srbiji ispod jednog procenta.

Procenat onih koji dobiju nekakvo zadovoljenje i kompenzaciju od agencije se od ukupnog, dakle od tog malog broja žalbi, kreće od oko 25 do 30 odsto, a čak oko 70 procenata su neosnovane žalbe, rekao je Seničić na TV Pink.

On je ukazao da je najčešće reč o nerazumevanju, pre svega onoga što putnik treba da ispuni u turističkim aranžmanima i obavezama i neinformisanosti putnika, a da ima i slučajeva kada turističke agencije u nekoj meri ne ispune svoje obećanje.

– Noviji hoteli u Grčkoj i Bugarskoj sa pet zvezdica apsolutno ispunjavaju sve uslove koji su najbliži uslovima EU, a takođe i u Turskoj hoteli sa pet zvezdica zadovoljavaju sve kriterijume – istakao je Seničić.

S druge strane, ni u kategoriji pet zvezdica nisu svi hoteli idealni, kazao je Seničić i dodao da je “problem Egipat, zemlje koje imaju relativnu kategorizaciju, koja nije usklađena sa evropskim propisima”.

Telo koje se bavi reklamacijama putnika je Arbitražni sud YUTA-e, a postoji i turistička inspekcija i nadležni sudovi, podsetio je Seničić.

Na pitanje o isključenju iz članstva u YUTA agencije “Argus turs”, Seničić je istakao da je došlo do razilaženja u pogledima, da su ove godine problem bili čarteri i neslaganja oko problematike čarter prevoza.

Ljiljana Sredojević iz “Argus turs” je u uključenju u istu emisiju rekla da je došlo do bitne povrede postupka donošenja odluka od strane YUTA, da je “Argus tursu” naneta šteta i da istupanje iz članstva YUTA ne utiče na posedovanje licence, čiji je “Argus turs” i dalje nosilac.

Share.

Comments are closed.