Serviranje sa stilom, otvoren prvi Gucci restoran

0

U Firenci je otvoren Gucci restoran koji posluje u okviru muzeja čuvene modne kuće Gucci. Na čelu restorana nalazi se kulinarski majstor Massimo Bottura koji nadgleda napredovanje ovog modnog brenda kroz fine dining.

Otvoren prvi Gucci restoran

Ove nedelje u Firenci je otvoren “Gucci Osteria” restoran, a glavni kuvar, koga krase Mišelinove zvezdice, servira svoju viziju kulinarstva kao proizvod interakcije svega što je video, čuo i okusio putujući svetom. Restoran je upravo sve ono što se ne očekuje, a to je i bila osnovna ideja. U restoranu koji radi  do 20.30 sati, služiće se hrana koja je dostupna svima, za jedan obrok potrebno je izdvojiti oko 30 evra, a izbor jela je neočekivano dalek od recimo, zelene salate, koju bismo očekivali u kombinaciji hrane i mode zajedno. Ovde su ugljeni hidrati u modi. Serviraju se torteline sa parmezanom, zamičke sa slaninicom, paste, i ostali tradicionalni italijanski specijaliteti sa modernim pomakom.

Otvoren prvi Gucci restoran

Komercijalno gledano, ovo je sjajna ideja. Spojili su poznati modni brend sa hranom, i sve to servirali preko društvenih mreža. Restoran ima 50 mesta, a s obzirom da je Firenca grad koji se već dugo nalazi na svetskoj modnoj karti tik uz London, Pariz i Milano, ovo mesto će svakako imati svoju publiku.

Share.

Comments are closed.