Šeširijada 20. juna u Skadarliji

0

Manifestacija “Šeširijada”, koja ukazuje na jedan od aspekata nekadašnjeg građanskog života u srpskoj prestonici – nošenje šešira kao deo obavezne gardarobe, ove godine ponovo se vraća na mapu turističkih manifestacija Beograda, najavljuju organizatori.

Ovogodišnja Šeširijada biće održana u subotu 20. juna u Skadarliji, najavljeno je takmičenje za najbolji damski, muški i dečiji šešir a pobednike očekuje nagrada – torta u obliku šešira koju će moći da podele sa ostalim učesnicima i gostima.

Direktor Turistčke organizacije Beograda Miodrag Popović najavio je da će od sledeće godine u organizaciju manifestacije biti uključena i privreda kako bi ona bila ekonomski samoodrživa.

Ove godine na Šeširijadi predstaviće se današnje modistkinje, rekao je Popović, podsetivši da su to osobe ženskog pola koje se bave izradom šešira.

Predsednik Društva Skadarlija Dragan Gligorijević istakao je da će gostima manifestacije biti podeljeni šeširi napravljeni od kartona i stilizovani u duhu Skadarlije.

Na manifestaciji će učestvovati brojni gosti, plesne grupe, horovi, glumci, biće organizovan defile takmičera i izbor za najbolje šešire.

Pozornica će biti cela Skadarska ulica, a u dnu će biti organizovan i prodajni bazar, najavio je on.

Share.

Comments are closed.