Skijališta Srbije uštedela 270 miliona dinara

0

Javno preduzeće Skijališta Srbije su u proteklom periodu od 5 godina ostvarila uštedu od 270 miliona dinara. Racionalnom poslovnom politikom i restriktivnim upravljanjem, preduzeće je ostvarilo maksimalne uštede, koje nisu uticale na rad i poslovanje. Ovakvo smanjenje troškova usledilo je nakon napravljenih krupnih rezova, kada su optimizacijom poslovanja smanjene sve kategorije troškova i efikasnije se pristupilo trošenju postojećih resursa.

Skijališta Srbije su novim pristupom i odgovornim upravljanjem preduzećem ostvarila ciljane i pri tom maksimalne uštede, od 2.2 miliona evra, a ujedno i unapredila efikasnost poslovanja, s obzirom da je završena jedna od najuspešnijih sezona ikada. Ovogodišnja zimska sezona zabeležila je povećanje broja inostranih i domaćih gostiju na planinama za 40 odsto u odnosu na prethodnu.
Ovo preduzeće je za 5 meseci rada ski centra Kopaonik ostvarilo promet od 805 miliona dinara, što je za 15 posto vše u odnosu na prethodnu sezonu. Odlični poslovni rezultati doprineli su tome da će neto dobit za 2015. godinu koja će biti uplaćena u budžet republike Srbije biti 9 puta veća od procenjene. Tako u ovom preduzeću procenjuju da će u državnu kasu uplatiti 54 miliona dinara.

Share.

Comments are closed.