Skoro 4.000 prijava za vaučere, pojednostavljena procedura

0

Pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo kaže za RTS da je veliko interesovanje građana i ugostitelja za turističke vaučere, kao i da je pojednostavljena procedura za prijavljivanje. Ona je, gostujući u Dnevniku, navela da je od početka akcije podeljeno 3.900 vaučera.

“Mi smo ove godine akciju počeli na vreme, odnosno 1. januara. Do sada se prijavilo 3.900 građana, a to je za 57 odsto više nego prošle godine u istom periodu, za prvih mesec dana akcije”, kaže Pindžova.

Ističe da je procedura prijave građana pojednostavljena, kao i da su penzioneri najzainteresovaniji. Navodi da je više ugostitelja prijavljeno, kao i da je raznolika ponuda prijavljenih ugostitelja.

Iskristalisale su se destinacije, tvrdi, kao i da su najtraženiji vaučeri za banjski turizam – Vrnjačku banju, Sokobanju, Prolom banju, Banju Kanjižu, Banju Koviljača. Takođe, traženi su i planinski centri – Zlatibor, Kopaonik, Tara i Divčibare.

Govoreći o broju stranih turista, Pindžova naglašava da je iz godine u godinu povećan broj turista iz drugih zemalja.

Ističe da su u toku dva konkursa Ministarstva turizma, jedan se odnosi na lokalne samouprave koje mogu da se prijave za sredstva za infrastrukturne projkte koji će doprineti razvoju turizma, a drugi konkurs je namenjen privatnim ugostiteljima i to su povoljni kreditni uslovi za unapređenje turističkog potencijala.

Izvor: RTS

Share.

Comments are closed.