Slatki vikend u Beogradu

0

Festival slatkiša, poslastica i sokova „I love my candy” 24, 25. i  26. aprila namamiće brojne sladokusce na plato ispred tržnog centra “Delta City” na Novom Beogradu.

Ovom prilikom, najbolje iz ponude izložiće predstavnici konditorske i poslastičarske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači sokova, opreme za poslastičarstvo i pekarstvo.

Naročito “slatko” u celoj priči jeste prisustvo Barry Callebaut na festivalu. Reč je o liderskoj kompaniji u proizvodnji visokokvalitetne čokolade, koja će bogatim asortimanom degustatore staviti na slatke muke. Spektakl za posetioce najavili su timovi elitnih beogradskih hotela i restorana (Radisson Blu Old Mill Hotel, Restoran Madera, restoran Homa, gastrobar Terminal i drugi) koji će se takmičiti među sobom.Njihov učinak u spravljanju poslastica oceniće uvaženi gosti festivala, Martin Cheefers, predsednik Britanskog pastry tima i vlasnik jednog od najvećih brendova poslastičarstva kao i potpredsednik Svetske asocijacije master šefova – Gery Filbey. Uz ukusan program, svi posetioci, ruku pod ruku sa predstavnicima medija, pozvani su da pokažu svoje kulinarsko umeće kroz raznorazna nadmetanja. Evo i prilike da probate čokoladne koktele, upoznate drevnu tajlandsku veštinu rezbarenja voća i saznate što niste znali o čokoladi.

Idejni tvorac i organizator festivala je kompanija Lara Team Solution, izdavač magazina “Gastromag” spezijalizovanog za gastronomiju. Iz kuhinje LTS – a izašao je i „Kgastro festival“ koji je za svega dve godine života uspeo da ugosti prvake evropskog kulinarstva, kao i najbolju kuvaricu Amerike – Kimberli Bruk Braun. Podršku najslađem festivalu pružila je, pored ostalih, Diplomatska Asocijacija Srbije.

Share.

Comments are closed.