Slika Bohinjskog jezera zbog koje poželimo da zima traje zauvek

0

Uživanje u pogledu i šetnji obalom ovog jezera je neprocenjivo, lepota koja hipnotiše i ostavlja u čudu poziva da se okupimo i poželimo da zima nikad ne prođe.

Zima koja se polako odjavljivala i nije htela da prođe je za sobom ostavila fantastičnu priliku da se uživa u prirodnim lepotama Bohinjskog jezera na pravi način, senzibilitet čak i najotpornijeg posmatrača je morao biti makar malo uzdrman. Najveće prirodno jezero Slovenije je otkrilo svoju fotogeničnost i lepotu epskih razmera sasvim naivno, spontano, a opet s druge strane namerno i sigurno.

Šetnja obalom i uživanje u refleksiji snežnih planina u jezeru ostavlja bez daha, i prosto se ima utisak da se ovaj prizor dobro pripremio da sve posmatrače odvede u davno zaboravljena vremena, gde vreme ne prolazi, a na snazi su neke druge vrednosti i zakoni.

Kao dodatni sadržaj posetiocima, ovo ledničko jezero ponudiće i slap svoje pritoke Savice, koji ume biti zaleđen, pa je užitak pri tome veći, jer na mestu gde je visok 78 metara, potpuno očarava svojim prizorom, a dozvoljava da mu se priđe skoro u potpunosti.

Avanturistima je na raspolaganju i obilazak kanjona Mostnice, pravog alpskog planinskog potoka, divljeg i iskrenog,  koji je obudavan brojnim kanjonima, slapovima i vodopadima. Najveći od njih je visok 20 metara, i zaista predstavlja impozantan prizor.

Za ljubitelje planinarenja, nedaleko od jezera, nalazi se Pokljuka, planinski centar koji obiluje sportskim sadržajima za sve ljubitelje kako ozbiljnih sportskih aktivnosti poput triatlona i trčanja, tako i za ljubitelje aktivnog odmora.

 

Share.

Comments are closed.