Slovenija je među 10 vodećih održivih destinacija sveta

0

U oblasti održivog turizma u Evropi, Slovenija je na prvom mestu. Ova vest je objavljena nakon ITB sajma u Berlinu, gde je proglašeno prvih 10 održivih destinacija na svetu, a Slovenačka turistička organizacija je osim ove titule dobila još dve nagrade.

Na svetskoj top listi 100 održivih destinacija, međunarodni žiri je odabrao 32, među kojima se Slovenija kvalifikovala sa Ljubljanom i Podčetrtekom kao Slovenia Green Destination Gold, destinacijama koje su nagrađene kao najbolje u Evropi.

Ovu nagradu su organizovali Green Destinations, TravelMole i ITB Berlin, kao i još 10 vodećih globalnih organizacija u oblasti održivog turizma, sa ciljem da istaknu uspešne priče, razmene iskustva i najbolje prakse u poboljšanju turizma i unapređivanju ove industrije. Na ovaj način, njihova misija je da podstaknu destinacije širom sveta da budu što posvećenije održivosti.

Na Golden City Gate international media festivalu u Berlinu, video “Feel pure love” i publikacija Cultural Experiences, osvojili su drugu nagradu u oblasti najboljeg promotivnog materijala sa turističkim sadržajem. “Feel pure love” video je nastao u saradnji sa Turističkom orgnizacijom Slovenije i RTV Slovenija, i on obuhvata sedam tematskih promotivnih spotova, koji koriste narativni pristup kako bi približili publici Sloveniju kao održivu i atraktivnu destinaciju. Video pričom odvodi publiku na Mediteran, Alpe, Ljubljanu, predele pokrivene šumom i vodom, kao i na upoznavanje sa Slovenijim u celini.

The Cultural Experiences publikacija je objavljena od strane Turističkk orgnizacije Slovenije, kao vodeća tema u turizmu ove države i kao strateški plan daljeg razvoja potencijala Slovenije u sezoni 2018/2019. Publikacija je objavljena na slovenačkom, engleskom, francuskom, nemačkom i italijanskom jeziku, sa ciljem daljeg promovisanja i pružanja podrške razvoju kulturnog turizma.

Share.

Comments are closed.