Slovenija kao domaćin dva važna događaja spa turizma

0

Radenci spa & Hotel Resort i Ptuj Terme u četiri dana okupljaju stručnjake u području pružanja usluga spa i wellness turizma.

ENSPA konferencija (European Natural Spa & Wellness Conference) održana 16. Novembra u Radenci Spa & Health Resortu priredila je predavanja iz područja bajneologije, termalizacije, rehabilitacije, hidroterapije i spa tretmana.

Stručnjaci vodećih svetskih i evropskih institucija kao što su FEMTEC – Svetska federacija terapije i klimaterapije, ESPA – Udruženje evropskih spa, ISMH – Međunarodno društvo medicinske hidrologije i klimatologije, OMTH –Organizacija Mondiale du Thermalisme, GWI – Global Wellness Institut, podelili su svoje znanje i stručnost. Osim toga, svetska dostignuća na području termičkog istraživanja posebno su bila usmerena na lokalne i strane stručnjake.

ENSPA konferencija je organizovana od strane slovenačkih prirodnih lečilišta koja ujedinjuju 15 slovenačkih prirodnih termi. Ovim međunarodnim događanjem SSNZ obeležava 60 godina rada i prisutnosti među najboljim evropskim pružaocima spa usluga.

17. i 19. novembra održan je SPA – CE B2B događaj u termalnom centru Ptuj. 9 sajam za spa i wellness turizam u Srednjoj Evropi bio je domaćin ne samo članovima SSNZ-a, već i ostalim pružaocima zdravstvenog i wellness turizma iz Slovenije i Mađarske. Evropsko udruženje “Rimska Toplica” prvi put se pridružilo sajmu. Organizatori su podebno zadovoljni povećanjem interesa turističkih agencija i organizatora putovanja iz brojnih evropskih zemalja. Kako je interes premašio početni plan, organizatori su  pažljivo odabrali 30 predstavnika agencija s najvećim potencijalom za privlačenje novih gostiju zainteresovanih za spa komplekse.

Share.

Comments are closed.