Soča – smaragdna reka avantura, prva slovenčka EDEN destinacija u Evropi

0

Reka Soča, jedinstvene smaragdne boje, smatra se jednom od najlepših reka u Evropi.  Njena voda teče kroz vodopade, male slapove i kaskade, kao i kroz uske kamenite hodnike, a svoj put je urezala kroz brojne kanjone i bazene.

Reka i njene pritoke oduševljavaju ljubitelje prirodnih lepota, kao i sve avanturiste koji su u potrazi za uživanjima u vodenim sportovima na divljim vodama, u kajaku, raftingu ili strmoglavom spuštanju rekom kroz kanjone. U reci živi i jedna od autohtonih riba, sočanska pastrmka, koja privlači veliki broj ribara iz celog sveta. Reka je poznata i po tome da je na njoj i njenim pritokama jedini dozvoljen oblik ribolova mušičarenje, i to baš na ovu izuzetnu ribu.

Osim izuzetne prirodne lepote, dolina najlepše slovenačke reke čuva i istorisku i kulturnu baštinu Prvog svetskog rata, pa možete uživati u istorijskim činjenicama  i kulturnom turizmu.

Dolina reke Soče bila je prva destinacija u Sloveniji koja je dobila titulu Evropske destinacije izvanrednosti EDEN zbog održivog turizma. Turističa ponuda ovog kraja je bogata sadržajem, bilo da ste odličili da odmarate u lepotama predela, bilo da ste aktivan učesnik u brojnim akcijama koje su ovde u ponudi. Planinarenje, vožnja bicikala, alpinizam, obilazak slapova i vodopada, samo su deo ponude ovog raja na zemlji, a svi sadržaji su prilagođeni i individualnom uživanju, i porodičnom.

Za sve informacije ili rezervacije, posetite znaničnu stranicu na kojoj se možete bolje upoznati sa sadržajem.

Share.

Comments are closed.