Sokobanja među prvih pet turističkih destinacija u Srbiji

0

Podaci Republičkog zavoda za statistiku navode da je Sokobanja u prvih sedam meseci ove godine zabeležila 74% turističkog rasta u odnosu na isti period 2017. godine, koja je do tada bila rekordna po posećenosti.

Prema ovim podacima, Sokobanja se i zvanično svrstala među prvih pet najposećenijih turističkih centara poput Zlatibora, Kopaonika, Vrnjačke banje i Beograda. I pored ne baš tako sjajnog vremena u julu, loše vremenske prilike direktno utiču na turistički promet i na dužinu boravka gosta u određenoj destinaciji, Sokobanja je bila puna gostiju.

Dobra promocija, novi turistički proizvodi i bogat zabavni program samo su neki od argumenata za povećanje turističkog rasta ovog kraja. Na ovakvim turističkim rezultatima u ovoj sezoni, Sokobanja može da zahvali i saradnji sa opštinom Sokobanja, Ministarstvom turizma i Turističkom organizacijom Srbije, kao i uticaju popularnih vaučera.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku navode da je Srbiju u period od januara do  jula posetilo više od million 900 hiljada turista, što je za 11 %  više u odnosu na isti period prošle godine. U Srbiji turistima su najzanimljiviji bili Zlatibor i Kopaonik sa 37 %, Vrnjačka i Sokobanja sa 36 %, dok je stranih gostiju najviše bilo u Beogradu, 53 %. Ostala turistička mesta u Srbiji posetilo je 17 % ukupnog broja turista.

Share.

Comments are closed.