„Somborsko leto“, od 14. do 19. jula

0

Turistička organizacija grada Sombora tradicionalno organizuje petodnevnu manifestaciju „Somborsko leto“ od 14. do 19. jula. U ovom periodu, svakodnevno će na Trgu Svetog Đorđa biti organizovan raznovrstan program – u predvečernjim satima dečiji, a u večernjim muzički program.

U okviru „Somborskog leta“, 17. i 18. jula, u ulici Kralja Petra Prvog, biće upriličena prodajno – izložbena manifestacija „Ulica starih zanata“. Mali privrednici, proizvođači unikatnih rukotvorina, čija se delatnost svrstava u stare zanate, iz Srbije i regiona, okupiće se u Somboru po sedmi put. Izložba će posetiocima biti dostupna od 10.00 časova pre podne, pa do kasnih večernjih sati.

Kraj petodnevne manifestacije, „začiniće“ 18. jula, na „ćelavom trgu“, 19. „Somborski kotlić“. Kao i prethodnih godina ova manifestacija okupiće ljubitelje dobrog zalogaja i zabave, ali i sve one koji žele da njihovo kuvarsko umeće, kada je u pitanju riblji paprikaš, bude ocenjeno. I ove godine Turistička organizacija Grada Sombora je, u saradnji sa brojnim sponzorima, pripremila vredne nagrade za takmičare u kuvanju ribljeg paprikaša, za najlepše uređen sto, kao i za najveselije društvo. Učesnike „Somborskog kotlića“ zabavljaće Željko Vasić, grupa „Apsolutno romantično“ i tamburaški sastav „Đuvegije“.

Share.

Comments are closed.