Srbija i Bugarska kao partneri nastupaju na sajmu turizma u Sofiji

0

Na Međunarodnom sajmu turizma, u Bugarskoj, Srbija sa domaćinima nastupa kao partner sajma, gde će od 14. do 16. februara  predstaviti svoju turističku ponudu u najboljem svetlu.

Na međunarodnom sajmu turizma “Holiday & SPA Expo” u Sofiji, koji se održava već 35 godina, Srbija predstavlja svoje turističke ponude. Za vreme trajanja sajma, Turistička organizacija Srbije predstaviće svoje najbolje ponude iz zdravstvenog, banjskog turizma, i planinskog takođe, kao i ture obilaska gradova. City break putovanja su naročito popularna kod domaćina, zabeležen je sve veći broj bugarskih turista u poslednjih nekoliko godina.

Posebna pažnja posvećena je promociji domaće kuhinje i specijaliteta, svi autohtoni nacionalni proizvodi naći će se na sajmu. Od pirotske peglane kobasice, šumadijske domaće rakije, do suhomesnatih planinskih proizvoda Zlatibora i Golije, svaki od bisera gastronomske ponude predstaviće svoj kraj onako kako dolikuje, ukusom i ponosom.

Značajno učešće u sajmu imaće i predstavljanje starih zanata i autentičnih ruktvorina, dok će duh i karakter Srbije preneti brojni muzički folklorni ansambli, narodni orkestri i trubači.

Na ovom sajmu će naša zemlja imati pre svega mogućnost da se pokaže kao partner sajma, i učestvuje u kao organizator brojnih sastanaka, konferencija i poslovnih umrežavanja sa kolegama iz regiona i celog sveta. Na sajmu je za sad akreditovano oko 350 izlagača, a očekuje se veliki broj i učesnika sajma, i posetilaca.

Share.

Comments are closed.