Srbija – jedna od najbolje čuvanih tajni Evrope

0

Još jedna pohvala stiže iz sveta za srpski turizam. Najpoznatiji svetski izdavač turističkih vodiča “Lonely planet” uvrstio je Srbiju među 10 najatraktivnijih destinacija u 2015. godini, opisavši je kao malu i zapanjujuće jeftinu zemlju, jednu od najbolje čuvanih tajni Evrope.

Na ovoj listi Srbija se našla na 7. od 10 top destinacija za sledeću godinu, a glavni razlozi su festival “Egzit”, koji su opisali kao najbolji festival u Evropi,  Beograd i splavovi, koji porede sa Berlinom i Ibicom,  kao i avanture na otvorenom – skijanje na Kopaoniku, uživanje u spa-centrima u Vrnjačkoj Banji i rafting na Drini. Takođe, Lonli planet navodi da je jedna od tajni koja još uvek nije otkrivena sami Srbi, koji su iskreni, zabavni i prijateljski raspoloženi.

“Srbija će se 2015. godine, međutim, dodatno približiti pragu Evropske unije, što znači da će uslediti velike promene i da će u tu zemlju nagrnuti veliki broj turista. Idite tamo sada. Pre nego što nestane rakije”, ističe se u tekstu, a naglasak se stavlja i na kafane i trubače.

Ovaj vodič preporučuje i Mokru i Frušku goru, kao i leskovačku Roštiljijadu i nezaobilnu Skadarliju.

Na prva tri mesta liste top 10 destinacija “Lonely planeta” za 2015. godinu se nalaze Singapur, Namibija i Litvanija, a slede Nikaragva, Irska, Kongo, Srbija, Filipini, Sveta Lucija i Maroko.

Share.

Comments are closed.