Srbija medju prvih 50 kongresnih destinacija u svetu

0

Srbija kao kongresna destinacija našla se na 46. mestu u najnovijem izveštaju Međunarodne asocijacije za kongrese i konferencije ICCA (International Congress and Convention Association), sa 67 održanih sastanaka međunarodnih udruženja u prošloj godini.

Izveštaj za 2014. godinu objavljen je danas i to je četvrta godina za redom da je Srbija medju prvih 50 destinacija u svetu kada je u pitanju kongresni turizam.

Beograd je medju gradovima rangiran na 50. mesto, sa održanih 50 sastanaka, u rangu sa Montrealom, a izmedju jednog do tri sastanka više imaju Vašington, Oslo i Njujork.

Drugi po veličini grad u Srbiji, Novi Sad zauzeo je 289. mesto i u rangu je sa Sarajevom i Splitom, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Rangiranje na ovoj listi vrši se na osnovu održanih sastanaka medjunarodnih udruženja na kojima je prisustvovalo najmanje 50 učesnika, koji imaju redovan karakter i mogu biti rotirajući izmedju najmanje tri različite zemlje.

Od osnivanja Kongresnog biroa Srbije 2007. godine, koji posluje u okviru TOS-a, Srbija je doživela veliki napredak u svetskoj kongresnoj industriji.

Srbiju kao kongresnu destinaciju dodatno je osnažilo i otvaranje velikog broja hotela kao i novi nacionalni avioprevoznik Er Srbija, sa stalno rastućom mrežom direktnih letova.

Kongresni biro Srbije, zajedno sa partnerima iz industrije, predstaviće ponudu naše zemlje na svetskom sajmu kongresne industrije IMEX, koji će od 19. do 21. maja ove godine biti održan u Frankfurtu.

Share.

Comments are closed.