Srebrna plaketa za učenike iz Vrnjačke Banje

0

Učenici Ugostiteljsko turističke škole iz Vrnjačke Banje osvojili su srebrnu plaketu u ukupnom plasmanu na drugom međunarodnom takmičenju srednjih ugostiteljsko turističkih škola “Turistička tržnica” koje se od 10. do 12. maja održava u Sarajevu.

Zlatnu plaketu osvojila je škola sa Raba, a na takmičenju je učestvovalo 17 ekipa koje su predstavile turističku ponudu Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Učestvovali su učenici ugostiteljsko turističkih škola iz Sarajeva, Zagreba, Beograda, Vrnjačke Banje, Pule, Opatije, Raba, Leskovca, Đevđelije, Kruševa…

Svaka ekipa je na glavnom trgu imala štand na kojem je predstavila svoju turističku ponudu koja je morala biti u skladu sa ranije urađenim projektom, saopštila je Turistička organizacija Vrnjačke Banje.

Žiri je ocenjivao izražavanje, sposobnost animiranja publike i tačnost podataka a svi posetioci su bili u prilici da glasaju za najbolje.

“Ovo je veliki uspeh jer smo u jakoj konkurenciji škola sa prostora bivše Jugoslavije, osvojili srebrnu plaketu i na pravi način predstavili svoje mesto i zemlju Srbiju”, rekla je profesorka Marija Karavesović, koja je spremala učenice Viktoriju Vasiljković i Ivanu Stanojević dva meseca za ovo takmičenje.

Share.

Comments are closed.