Srpski sir među najskupljim jelima Las Vegasa

0

Prvo mesto na listi najskupljih jela objavljenoj na sajtu FinancesOnline zauzeo je luksuzni sladoled Frozen Haute koji košta 18.500 evra. On se pravi od 28 vrsta kakaa i sadrži pet grama jestivog 23-karatnog zlata. Poslužuje se u zlatnoj posudi ukrašenoj dijamantima koja se nakon konzumacije može poneti kući.
Na drugoj poziciji je pica “Luj XIII” koja se može naručiti samo u južnom italijanskom gradu Salernu, a košta oko 8.300 evra. Testo se priprema od makrobiotičkog brašna, a preliv sadrži tri vrste kavijara, škampe, jastoge i mocarelu od bivoljeg mleka. Servira se uz redak francuski konjak i šampanjac.
Jelo koje se našlo na trećem mestu je hamburger sa kobe govedinom, crnim tartufima i guščjom paštetom koji se poslužuje uz bocu vina Šato Petrus, a košta nešto manje od 4.000 evra.
Sledi vijetnamska čorba Anki Fu i koja se sastoji se od vangju teletine, tartufa, testetine i guščje paštete i košta 3700 evra.
Poslednji na listi top pet najskupljih specijaliteta je i sveži srpski sir od magarećeg mleka. Za proizvodnju kilograma ovog sira potrebno je čak 25 litara mleka od magarca, a za njega je potrebno izdvojiti 3.720 evra za parče.

Share.

Comments are closed.