Šta je Game of Thrones donela u dubrovački turizam?

0

Kreativna filmska industrija visoko utiče na turističke destinacije ili možemo reći – ona takođe može započeti turizam u destinaciji. Gospodar prstenova je učinio čuda za Novi Zeland i ista priča se sada može desiti u Hrvatskoj.

Svetski poznato kraljevsko sletanje (ranije poznato kao Dubrovnik), koje je poslužilo kao mesto snimanja za nekoliko filmova, uključujući i Star Wars, dobilo  je vidljiv rast turizma poslednjih godina zbog popularne serije Game of Thrones. Očigledno pre nekoliko godina, turisti iz Južne Koreje u Hrvatskoj bili su izuzetno retki i sada ih ima oko 300.000 godišnje.

Kako filmska industrija utiče na gradski turizam? Koji su izazovi i kako grad može da sačuva svoje tradicije? Kako lokalni stanovnici reaguju? Romana Vlašić iz Dubrovačkog turističkog odbora i Kongresni biro će odgovoriti na konferenciji Conventa Crossover, konferenciji koja je savršena za turističke destinacije i sve one koji su uključeni u turizam.

Dubrovačka priča je samo jedan od glavnih događaja kongresne manifestacije leta – Conventa Crossover, koji će se dogoditi 28. i 29. avgusta u Ljubljani.

Share.

Comments are closed.