Stan na dan ili hostel, kako se odlučiti?

0

Potraga za hotelskim uslugama i sve veći broj putovanja u poslednjih nekoliko godina predstavlja ozbiljan problem, naročito ako ste sputani i ograničeni budžetom. Bilo da putujete poslovno ili je vaše putovanje inspirisano nekim drugim razlozima, valja posvetiti vremena organizaciji i pripremi kako bi se putovanje pretvorilo u uspomene kojih se rado sećate. Jedna od najbitnijih stavki jeste svakako odabir smeštaja i prilikom odabira treba voditi računa o svim faktorima koji mogu uticati na sam kvalitet odmora. Imajući na umu da su hoteli svakako najbolji, a istovremeno  i najskuplji, posvetićemo pažnju jeftinijim vidovima smeštaja koji pri tom nude ništa manje komfora i kvaliteta. Kao adekvatan odgovor na rastuću potrebu za boljim, novijim i povoljnijim uslugama pojavljuju se hosteli i stan na dan rešenja.

Hosteli

Hosteli su mesta koja pružaju individualnost, neformalno okruženje i prijateljsku atmosferu. Osnovna karakteristika hostela je niska cena smeštaja i ova vrsta smeštaja i usluga namenjena je prvenstveno mladim ljudima kojima je osnovni cilj upoznavanje običaja i druženje sa ljudima iz gotovo svih krajeva sveta. Sama neformalna struktura hostela je podređena tome, sobe su trokrevetne ili četvorokrevetne, a ponekad se u sobi nađe i do dvadeset kreveta. U hostelima je sve opušteno i slobodno, tako je i sa kupatilom. U najboljem slučaju je u okviru sobe, dok se najčešće deli, više soba koristi jedno kupatilo. Za ovakav vid nezaboravnog odmora treba odvojiti od 5 do 15 evra  po noćenju, u zavisnosti gde se hostel nalazi i kakav sadržaj nudi.

Hosteli

U poslednjih nekoliko godina sve više je prisutan evropski trend iznajmljivanja  stanova na jedan dan.  Kao ponuda, daleko su povoljniji od hotela dok ipak pružaju određeni komfor i privatnost za razliku od hostela. Ovaj vid smeštaja praktično je idealan za sve one koji se ne zadržavaju na putu dugo, najčešće do 5 dana i tom prilikom ne žele da dele svoj prostor. Možda je najveća prednost, osim pristupačne cene i komfora, to što se osećate kao kod svoje kuće. Stanovi se mogu rentirati preko agencija ili direktno od vlasnika putem ponude na internetu, obično se nalaze u strogom centru i svi su opremljeni u hotelskom stilu posteljinom, peškirima, klima uređajem i parkingom, dok većina poseduje i kompletnu kuhinju.  Za ovaj vid smeštaja najčešće se odlučuju poslovni korisnici koji zbog posla moraju provesti par dana na putu a sve češće ga ostali koriste i za potrebe noćnog provoda, koncerata Ili bilo kakvog drugog sadržaja. Pogodni za grupe i porodice, stan na dan ponude, polako osvajaju tržište. Jednosobni apartmani se mogu iznajmiti za oko 40 evra, u  zavisnosti od opremljenosti i kvadrature, dok luksuzni apartmani koštaju i nekoliko puta skuplje.

Apartmani stan na dan

Na kraju ostaju pitanja, šta izabrati i kako se odlučiti? Jedno je sigurno, u trendu rasta ponude i potražnje, raste i zdrava konkurencija. Svi hosteli su danas dobro opremljeni, apartmani takođe, a zbog sve veće potražnje smeštajnih kapaciteta postoji i rigoroznija kategorizacija istih. Na vama je da se odlučite i uzmete ono što odgovara vašim potrebama i mogućnostima.

Share.

Comments are closed.