SUSRET NAJBOLJIH KUVARA EVROPE U SARAJEVU: Domaćini spremaju Begovu čorbu za “Ginisa”

0

Sarajevo će 17. aprila 2015. biti domaćin Evropske konferencije kulinarskih asocijacija čija je organizacija, pod pokroviteljstvom WACS (Svetska kulinarska asocijacija), poverena Udruženju kuvara BiH.

Najvažnija godišnja kulinarska manifestacija na prostoru Starog kontinenta prvi put se održava u regionu, a okupiće najpoznatija imena iz sveta struke. Pravi gastronomski spektakl, tim povodom, očekuje se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gde će se čuvena Begova čorba kuvati u rekordnoj količini. Najbolji bosanski kuvari spremni su za ovaj kulinarski poduhvat u kom će pokušati da obore svetski rekord koji iznosi 4.026 litara. Za tu priliku napravljen je i specijalan lonac zapremine 4.100 litara, što će dati oko 15.000 porcija tradicionalne bosanske čorbe, koja će se služiti prisutnim građanima i gostima, a deo donirati narodnim kuhinjama.

U Sarajevu će tokom 16, 17. i 18. aprila biti održane dve zasebne manifestacije: Evropska konferencija kulinarskih asocijacija i Global Chef’s Challenge, polufinalno takmičenje kuvara šefova, poslastičara i mladih kuvara iz Južne Evrope, čiji će pobednici učestvovati u finalu takmičenja Global Chef’s Challenge u Atini 2016. godine koje će okupiti pobednike iz celog sveta.

Share.

Comments are closed.