Sutra počinje najukusnija nedelja u godini u Hrvatskoj

0

Uz sunce i toplije vreme stiže i „Tjedan restorana“, gastro manifestacija u Hrvatskoj u kojoj  slavimo proleće uživajući u fantastičnim jelima. Najposećenija gastro manifestacija Nedelja restorana održaće se u periodu od 09. do 18. marta 2018. godine, a učestvovaće restorani iz cele Hrvatske.

Najkvalitetniji restorani, tačnije njih 84, potrudiće se da posetioci nedelju dana uživaju, slave, vesele se i na kraju biraju. Odabir sugurno neće  biti lak, jer se bira između 756 predjela, glavnih jela i deserta, uz po neku čašu vina ili aperitiv. Jelovnici svih restorana koji učestvuju na  manifestaciji objavljeni su na novoj stranici Nedelje restorana. Restorani gostima nude posebno osmišljene jelovnike, a svaki jelovnik je niz od tri jela, predjelo, glavno jelo i desert, po ceni od oko 13 e.

Veći broj restorana u ovu ponudu uključuje i jedno piće, a vrednost ponuđenih jela u standardnoj i redovnoj ponudi je minimalno veća  za 50% . Manifestacija Nedelja restorana  je već osmu godinu za redom omiljena kod svih koji vole iskreno uživanje u vrhunskoj gastronomiji. To je prilika da se posete restorani koji se ne posećuju često, ali i prilika da se organizuju prijatna druženja sa porodicama i prijateljima uz odličnu hranu. Svake je godine sve popularnija, a u restoranima gotovo da nema slobodnog mesta.

Novina je da se i hoteli visoke kategorije uključuju se u ovu akciju sa svojim hotelskim barovima. Pod sloganom “Na Koktel u Hotel”, za vreme trajanja akcije, hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18.00 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cenama. Trend konzumiranja koktela pre večere se tako predstavlja hrvatskoj publici, a učestvuje značajan broj hotela u Hrvatskoj.

Manifestacija Nedelja restorana inspirisana je akcijama koje se održavaju u svetskim metropolama New York-u i Londonu, koje za cilj imaju da omoguće što većem broju građana posete restoranima, promocijama restoranske kulture, oživljavanje interakcije ugostitelja i gostiju restorana, i naravno slavljenje gastro scene Hrvatske. Pregled svih jelovnika se može pogledati na zvaničnoj stranici manifestacije.

Share.

Comments are closed.