Svaki drugi ugostitelj krši zakon

0

Nadležne inspekcije su prošle sedmice na crnogorskom primorju obavile oko 1.400 kontrola turističkih i ugostiteljskih objekata i utvrdile 764 nepravilnosti, od kojih je u 74 slučaja doneto rešenje o zabrani rada.

Inspekcije su intenzivno nadzirale ispunjenost uslova za obavljanje delatnosti, posebno kod objekata u zoni morskog dobra, gde spadaju ugostiteljski objekti, tezge, pultovi, panoi, prenela je Radio i Televizija Crne Gore.

Kontrolisano je i izdavanja fiskalnih računa u ugostiteljstvu i trgovini, kao i poreklo i evidencija porekla robe, zatim sanitarno-higijenski uslovi u restoranima i hotelima, posebno onim u kojima su smeštena deca koja pohađaju školu u prirodi.

Inspekcije su kontrolisale i zakonitost zapošljavanja i radnih odnosa, uslova zaštite na radu, posebno na gradilištima, izgradnje privremenih i stalnih objekata-posebno u zoni morskog dobra.

U 558 slučajeva utvrdjene su nepravilnosti koje su ocenjene kao privredni prekršaji za koje su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 147,89 hiljada evra.

Share.

Comments are closed.