Most do svakog kutka sveta – Ponte Travel

0

Jedna od vodećih turističkih agencija i turoperatora Ponte Travel osnovana je 1996. godine s željom i namerom da ljudima koji idu na odmor, ponekad i jedini u toj godini, ponudi svoje ideje i kreira nezaboravan provod sa kog će se vratiti srećni. Agencija nudi širok asortiman usluga – letovanja, zimovanja, avio-karte, krstarenja, velnes, daleke destinacije, evropske gradove, put oko sveta… Od 2011. otvorile su se i prve franšize, kojih sad ima osam, u Novom Sadu, Beogradu, Negotinu i Kladovu

Kao mlada i nova agencija na tržištu devedesetih godina, Ponte je počela sa avio-kartama i malim aranžmanima za evropske gradove, ali je polako i sugurno osvajala tržište čarter-letovima za neuobičajene destinacije.

Most do svakog kutka svetaOd Turske do Kube

Prva destinacija čarter-letom bilo je  letovanje u Bodrumu u Turskoj 2000. godine, zatim se nastavilo sa Hurgadom, Krfom, Rodosom, Zakintosom, da bi ovog leta Ponte Travel u ponudi imala dvadeset i tri različite destinacije. Tokom godina postali su prepoznatljivi po neobičnim destinacijama, kao što je Limnos, grčko ostrvo u Egejskom moru na kome su, po legendi, nekada živele Amazonke.

 

 

Put oko svetaMost do svakog kutka sveta

S ponosom ističu da su jedina firma koja je organizovala put oko sveta za 36 dana. To putovanje, kruna svih putovanja, sprovedeno je u proleće 2018. godine. Mala grupa od 16 putnika krenuala je iz Katara u Singapur, a odatle u Sidnej. Iz sidnejske luke počelo je krstarenje Južnim Pacifikom, obilazile su se australijske destinacije, zatim Novi Zeland, Fidži, prešla se Međunarodna datumska granica u Tihom okeanu, a zatim put nastavio na ostrva Tahiti, Bora Bora, Uskršnja ostrva, Havaje, da bi se krstarenje završilo u Los Anđelesu. Odatle se putovanje nastavilo u Las Vegasu, a zatim su u Južnoj Americi putnici obišli Peru, Boliviju, Čile i Brazil, odakle su se vratili u Srbiju. U agenciji planiraju još jedno ovakvo putovanje sledeće godine, ali će odabrati malo drugačije destinacije.

Čarter za Korziku

Ovog oktobra Ponte Travel organizuje četvorodnevno putovanje na Korziku, avionom iz Beograda, u pratnji vodiča. Aranžman startuje u Ajaču, glavnom gradu ostrva i rodnom mestu najpoznatijeg Korzikanca svih vremena – Napoleona Bonaparte. Nakon panoramskog razgledanja grada počinje pešačka tura, kada se uz šetnju kroz grad i pored obale, obilaze još i muzej Napoleonovog ujaka kardinala Feša, Muzej „Feš“ sa izuzetnom kolekcijom slika italijanskih majstora, kao i Napoleonova rodna kuća.

Sledećih dana obilaze se gradovi Sarten (poznat po odličnim vinima), Bonifačo koji se nalazi na poluostrvu od belog krečnjaka, Korte – srce Korzike, nekadašnja prestonica nezavisne Korzike čiji je predsednik u 18. veku bio otac nacije Paskvale Paoli, i Bastija, drugi po veličini grad na ostrvu.

Ponte Travel

Zanzibar, Sejšeli, Mauricijus, Maldivi, Šri Lanka

Agencija broj jedan po prodaji Zanzibara, tanzanijskog ostrva u Indijskom okeanu, nudi svojim putnicima obilazak Stoun Tauna, grada pod zaštitom UNESCO-a sa kućama starim 250 godina, druženje sa velikim kornjačama koje mogu biti stare i do dva veka, posetu Džozani šumi… Osim na Zanzibar, Ponte vodi i na  Sejšele, Mauricijus, Šri Lanku, Maldive, bili su i na Madagaskaru, a prošle godine su organizovali i dvonedeljnu kružnu turu po Etiopiji i Sudanu za jednu grupu penzionera koja je želela da poseti ove zemlje.

Most do svakog kutka sveta

Receptiva za ugovorene grupe

U saradnji sa italijanskim agencijama, Ponte Travel već godinama razmenjuje turiste i kada pošalju srpske turiste u Italiju – za Novu godinu, Uskrs ili nekom drugom prilikom – dovedu i italijanske turiste u Srbiju. Organizuju im obilaske Beograda, Oplenca, Sremskih Karlovaca…

Ponte Travel dotakla je sve kutke na planeti i nastavlja da radi u duhu kreativnosti, izazova i ljubavi prema poslu. Slušaju svoje putnike, njihove želje, primedbe i savete.

Više informacija o ponudama može se naći na zvaničnoj internet stranici agencije.

Tekst: Bojana Ilić

Share.

Comments are closed.