Sve o Beogradskom Irskom Festivalu

0

Peto izdanje Beogradskog Irskog Festivala je u toku, a jedan od prvih događaja biće nastup zvezde svetske plesne scene i osnivača globalnog fenomena Riverdens 9. i 10. marta u Bitef teatru.

Tokom festivala, 15 umetnika iz Irske dolazi da ulepšaju atmosferu u Beogradu i proslave Dan svetog Patrika u našem zajedničkom keltskom gradu, pridružujući se globalnoj proslavi širom sveta. Festival traje do 22. marta.

Danas je otvorena otvorena izložba fotografija poznatog irskog fotografa, pisca i reditelja Konora Fergusona, u Kulturnom centru Reks.

Filmski segment Festivala “Irska filmska nedelja” predstaviće atraktivan izbor igranih i dokumentarnih filmova čiji je fokus – muzika, a gost festivala biće reditelj nove sezone popularne serije Birmingemska banda – Dejvid Kefri.

U okviru muzičkog programa koncert će 18. marta (20.30č) u KC Reks održati kantautor Dilan Taj. Publika će imati priliku da uživa i u večerima tradicionalne irske muzike u Monk’s Baru 16. i 17. marta.

Glavni grad će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom Irskom Festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika (17. mart), pa će nekoliko gradskih lokacija, uključujući Most na Adi, biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom.

Nemojte propustiti Misterioznu turu zelenim tramvajem, ali i druge zanimljive događaje predstojećeg Beogradskog Irskog festivala. Više informacija pronađite ovde.

Share.

Comments are closed.