Sve što treba da znate o kampovanju na divljaka

0

Divlje kampovanje one koji ne kampuju verovatno asocira na loše higijenske uslove, divljinu, smrzavanja ili pregrevanje bez hladovine, insekte, životinje koje prave čudne zvuke, preveliku udaljenost od civilizacije i nedostatak dometa mobilne telefonije.

Međutim, za one druge koji znaju šta je istinsko kampovanje, divljina, sloboda, netaknuta priroda i tišina bez civilizacije predstavljaju ideal odmora i mogućnost za maksimalno punjenje baterija.

Kampovanje u divljini je moguće i legalno tj. nije zabranjeno zakonom. Dobra ideja je da kampujete na privatnom posedu, nakon što dobijete dozvolu od vlasnika. U ruralnim krajevima je to čista formalnost, samo kucnete na vrata domaćina i zamolite za mesto za kampovanje.

Bitno je pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila: ne kampujte u većim grupama, ne palite vatru, ne ostavljajte smeće, ne noćite više od jedne noći, ne kampujte u nacionalnim parkovima i prirodnim rezervatima i sklonite se od pogleda u neki fini “štek”.

Za one koji žele nešto sigurnije, postoje druge opcije. Veb-stranica Trekking-pfalz.de nudi deset kamping lokacija za maksimalno šest šatora, a cena za jedan šator na noć je deset evra. Dozvoljena je samo jedna noć na jednom mestu, a na ovom sajtu takođe postoje preporučene rute, kao i mobilna aplikacija za obe platforme.

Kakva je situacija kod nas, kada je kampovanje na divlje u pitanju, pročitajte u nastavku teksta.

Share.

Comments are closed.