Svečano otvorena letnja sezona u Skadarliji

0

U subotu, 7. maja, Turistička organizacija Beograda organizovala je otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji, koju je svečano otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Program je počeo u 13 časova nastupom Policijskog orkestra na Platou kod Skadarlijske česme. Usledio je kulturno umetnički program koji su vodili naši poznati glumci i umetnici, i svečano podizanje Skadarlijske zastave. Duž cele Skadarske ulice su bili organizovani raznovrsni sadržaji, a centralne tačke manifestacije bile su kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića.

PROGRAM KOD SKADARLIJSKE ČESME:

13.00-13.10 Nastup Policijskog orkestra / pesme o Beogradu
13.10-13.20 Obraćanje gradonačelnika Siniše Malog, i direktora Turističke organizacije Beograda, Miodraga Popovića
13.20–13.30 Kulturno umetnički program
Voditelj programa bio je glumac Milan Milosavljević, u ulozi Branislava Nušića. Glumac Bojan Hlišć, u ulozi dobošara čitao „Kodeks o ponašanju u Skadarliji”. Glumice Ljiljana Jakšić i Marčela Frančesko pevale su starogradske pesme u pratnji Skadarliskog orkestra, a glumac Milan Tubić će se obratio publici u ulozi Đure Jakšića.
13.30 Podizanje Skadarlijske zastave – glumac Miodrag Mandić Manda

PROGRAM NA BINI ISPRED KUĆE ĐURE JAKŠIĆA

13.30-13.45 Kulturno umetnički program
Glumci Milan Milosavljević i Milan Tubić pričali su anegdote kako se živelo u Skadarliji, Bojan Hlišć je čitao Kodeks a glumice Ljiljana Jakšić i Marčela Frančesko pevale su poznate starogradske pesme uz pratnju orkestra.
13.45-14.00 Nastup KUD Talija „Građansko kolo”

PROGRAM DUŽ SKADARSKE ULICE

13.00-18.00 Galerija Monmartr je, kao i ranijih godina, organizovala program ispred svoje galerije, dok su ispred kafane Dva jelena slikari naivci galerije Bapka iz Kovačice oslikavali tikve, šamlice i minijature. U donjem delu Skadarske ulice, ispod kafane Tri Šešira, bio je organizovan Skadarlijski bazar, gde su svoje rukotvorine izlagali umetnici i zanatlije starih zanata, zajedno sa postavkom umetničkih štafelaja Škole za dizajn.

Share.

Comments are closed.