Sveti Mokranjac, muzika za kampersku dušu

0

Na prvi pogled delovaće vam čudno da jedan kamp u Srbiji nosi naziv čuvenog klasika srpske muzike, pa još sa prefiksom sveti, ali kada se u jednoj osobi nađu muzičar, prirodnjak po opredeljenju, kamper i agronom po vokaciji, onda je logično da će takva individua korstiti svoj prvi kamp upravo na ovaj način.

Velika ljubav prema muzici, rodnom Negotinu i kampovanju, usmerila je Mihaila Dimitrijevića da se oproba i u ovom biznisu, spajajući na taj način sve svoje ljubavi u jedno. Stevan Stojanović Mokranjac rođen je u Negotinu krajem pretprošlog veka. Obeležio je srpsku muziku velikim delima koje i danas izvode svi horovi u Srbiji i ostavio neizbrisiv trag u muzici kao muzikolog, kompozitor, dirigent, melograf.

Po Mihailu, najmanje što je mogao jeste da svom kampu da naziv i to ni manje ni više, nego “Sveti Mokranjac”.

20170503_1654051

Mihailo Dimitrijević, osim što planira da bude dobar kamping domaćin, u svom portfoliu ima zavidne uspehe i kao profesionalni muzičar – basista i perkusionista. Svirao je u brojnim beogradskim sastavima uglavnom džez, bluz i pop-rok orijentacije, a nastupao je kako na klubskoj sceni Beograda tako i širom Evrope što i danas vrlo intenzivno radi. Izvestan period svog života proveo je živeći i radeći u Grčkoj.

Godinama se priča o značaju Dunava u Srbiji i bogatstvu koje kriju njegove obale na prolazu kroz našu zemlju u dužini od ukupno 588 kilometara. U poslednjoj deceniji, osim dobrih priča i ideja, malo je toga urađeno da se Dunav pretvori u ozbiljnu turističku destinaciju, uprkos brojnim mogućnostima.

Upravo ovaj kamp i energija njegovih vlasnika daju nam nadu da i dalje postoje ljudi koje nada i želja za stvaranjem novih vrednosti nije napustila. Mihailo je upravo jedan od onih čiji je entuzijazam nepresušan, a energija snažna i pozitivna i uvek usmerena ka boljem sutra. Nastavak teksta možete pročitati ovde.

Share.

Comments are closed.