SWISS od leta 2018. tri puta nedeljno između Niša i Ciriha

0
Bernhard Vodl, direktor Lufthansa Grupe za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju kaže da je linija SWISS-a od Niša do Ciriha veoma uspešna.
On dodaje da će ove zime SWISS nastaviti da leti do Niša dva puta nedeljno, a da će od sledećeg letnjeg reda letenja, koji počinje krajem marta 2018, uvesti i treći polazak na ovoj liniji.
SWISS je jedina tradicionalna aviokompanija koja održava redovan saobraćaj sa niškog Aerodroma Konstantin Veliki. Saobraćaj između Niša i Ciriha je uspostavljen 2. aprila ove godine, a u švajcarskoj aviokompaniji su veoma zadovoljni do sada postignutim rezultatima.
Pored SWISS-a u Niš sleću i avioni low-cost aviokompanija Wizz Air i Ryanair, kao i švajcarske Germanije, koja takođe održava redovnu liniju ka Cirihu.
Niški aerodrom je pre nekoliko dana proslavio doček 200.000-tog putnika ove godine, a očekivanja uprave aerodroma su da će do kraja godine biti registrovano više od 320.000 putnika. Ovaj aerodrom je spustio cenu usluga aviokompanijama na tri evra, što uključuje i putničku taksu.
Aerodrom se, sa druge strane, finansira iz lokalnog budžeta Grada Niša i Regiona Južne Srbije. U niškoj gradskoj kući je u toku prezentacija postignutih rezultata, a očekuje se i da će biti objavljen plan daljeg finansiranja rada aerodroma, s obzirom na to da se očekuje da sufinansiranje lokalnih vlasti prestane do kraja ove godine.
Izvor: eKapija
Share.

Comments are closed.