Takmičenje za najboljeg somelijea Balkana u Beogradu

0

U  Beogradu će 10. i 11. Novembra u hotelu Hyatt Regency biti održan prvi Balkan Sommelier Challenge, takmičenje za najboljeg somelijera iz Srbije i regiona.

Na prvom Balkan Sommelier Challenge takmičenju, sa Sorenom Polonijusom na čelu,  SERSA će ugostiti somelijere iz deset balkanskih i mediteranskih zemalja. Osim domaćih takmičara iz Srbije, na prvenstvu će svoje umeće pokazati i takmičari iz Albanije, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Rumunije, Slovenije i Turske.

Svaka zemlja učestvuje na takmičenju sa svoja dva najbolja somelijera, a kao ovogodišnji gosti nastupiće i somelijeri iz Švedske, Norveške i Austrije. Organizator takmičenja je Udruženje somelijera Srbije SERSA, a takmičare će ocenjivati žiri sastavljen od internacionalnih stručnjaka.

Prvi dan prvenstva je rezervisan za kvalifikacije za finale, koje će biti održano 11. novembra, gde će pred žirijem i publikom finalisti takmičenja pokazati svoje veštine u oblastima uparivanja vina i hrane, odabiru servisa, degustaciji, kao i u formiranju vrhunskih vinskih karti.

 

Share.

Comments are closed.