Takmičenje za najbolji sir na svetu: prijave otvorene!

0

29. Svetski konkurs za dodelu nagrada za sireve World Cheese Awards, koji organizuje Guild of Fine Food otvoren je za prijave od 17.avgusta do 11.oktobra

Ceremonija dodele održaće se u San Sebastijanu, u Španiji od 16 do 18. novembra 2016. godine i biće važan deo Internacionalnog festivala sira. Ovo najveće takmičenje na svetu prošle godine privuklo je 2.727 učesnika iz 25 zemalja, čije je proizvode ocenjivalo 250 eksperata iz celog sveta.  Ove godine očekuje se i do 1000 učesnika više nego prethodne, a ceo projekat podržava i Baskijska vlada.

Otvoren za kupce, turiste, kao i proizvođače hrane, kupce na veliko i preprodavce, događaj će predstaviti sireve iz više od 30 zemalja. Sudije će raditi u timovima od po četiri osobe, a sireve nagrađivati bronzanom, srebrnom i zlatnom medaljom, uz jednu izuzetnu za namenjenu najboljem siru na svetu – “Super Gold”.

Prva selekcija svodi takmičare na broj od 60 dok u drugom krugu ostaje 16, a onda se pred publikom uživo bira World Champion Cheese, dok je proglašenje i uživo na WCA TV.

Ovo je prilika i za male proizvođače da svoj sir predstave na globalnom nivou. Taksa za učešće iznosi £45 po vrsti sira a ukoliko ste zainteresovani za ovo takmičenje možete se prijaviti na www.gff.co.uk/wca

Share.

Comments are closed.