Terme 3000, Moravske Toplice – obilje dobrog

0

Čarobno Prekmurje

Čim uđete u Sloveniju i bez vinjete možete stići u Terme 3000 – Moravske Toplice, koje leže u jednoj od najčarobnijih slovenačkih pokrajina – Prekmurju. Tamošnje znamenitosti, bogata tradicija, kultura i istorija i ukusna kuhinja pozivaju da ih otkrijete. Prva prilika se pruža već za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika, a naredna tokom leta. U svim terminima do dva deteta u pratnji dve odrasle osobe, borave besplatno.

Obilje vodenih užitaka                                                                                                           

Od jeseni do proleća vodene užitke obezbeđuje renovirano unutrašnje termalno kupalište, do koga se iz svakog hotela možete prošetati u pokrivenom i zagrejanom hodniku zvanom Prekmurski most. Najmlađi se brčkaju u dečjim bazenima, tinejdžeri se spuštaju u zatvorenim toboganima, a odrasli se mogu okupati u bazenu sa crnom termo-mineralnom vodom i u džakuzijima, a zatim se opustiti u saunama i sebi priuštiti odmor na jastucima ispunjenim heljdinim ljuspicama.

Obilje kretanja

U termama se takođe nalaze tereni za fudbal, košarku, odbojku i trim-staza. Ipak, najbolji način da otkrijete Prekmurje je vožnja biciklom koji možete iznajmiti u termama. Ako vas oduševljava golf, možete se oprobati na golf terenu „Livada“ sa najdaljom rupom u Sloveniji: uz dobar hitac, vaša loptica će preleteti skoro 600 metara.

Obilje opuštanja 

Na masaži Livada uljem bundeve spretne ruke masera i jedinstven miris bundeve vas odvodi na prekmurske ravnice. Tajna masaže Panonska livada je u specifičnom ulju za negu, koje sadrži biljke i lekovito bilje koje raste u Prekmurju.

Obilje lokalnih zanimljivosti                                                                                             

Posle vodenih doživljaja, možete obići neku znamenitost u okolini termi: avanturistički park Bukovniško jezero sa energetskim tačkama, vidikovac Vinarium u Lendavi, Ostrvo ljubavi sa plutajućim mlinom u Ižakovcima. U Dobrovniku ćete naći i tropsku šumu u malom. Pored orhideja, možete se diviti i tropskim i suptropskim biljkama iz celog sveta, od banana, paprika i kafe, do domaćih flaminga.

Obilje ukusa 

U Termama 3000 – Moravske Toplice isprobaćete prekmurska jela u originalnoj i modernijoj verziji. Jedinstveni kulinarski doživljaj u sva tri hotela je Prekmurska večera na kojoj ćete ugoditi svom nepcu autentičnim prekmurskim ukusima pripremljenim po receptima prekmurskih baka: hleb od heljde, dödoli, bograč, koline, salata s uljem bundeve i prekmurska gibanica će vas oduševiti.

 

Share.

Comments are closed.