Terme Olimija, spa kompleksi, luksuz i podzemlje

0

Na samoj granici sa Hrvatskom, u mestu Podčetrtek u Sloveniji, nalazi se turistički centar „Olimija“, atraktivan spa kompleks sa netaknutom prirodom, bogatom kulturnom baštinom i ljubaznim ljudima.

Olimija možda nije u kategoriji mesta kao što je Bled, i ne spada u destinacije koje lepotom zadivljuju, ona je ipak u vrhu konkurencije slovenačkih, pa čak i susednih wellness centara. Olimija u svojoj ponudi ima sve vrste smeštaja, i to u pravom smislu reči. Od hotela sa pet zvezdica do hotela sa nižom kategorijom, preko apartmana i vikendica za glamping, teško da će nešto ostati nepokriveno kada je bilo koja vrsta smeštaja u pitanju. Ponešto za svakoga i uglavnom za svaki džep.

Svi kapaciteti za smeštaj imaju nešto zajedničko, a to je podzemna veza sa spa centrima i bazenima. Naime, podzemnim hodnicima povezani su svi kapaciteti za smeštaj gostiju, tako da se prilikom upotrebe bilo kog od spa akomoditeta, ovo jednostavno rešenje pokazalo kao neprocenjivo. Dakle, gosti se neće leti kuvati od vrućine dok se vraćaju u svoje sobe sa bazena, ili zimi smrzavati i umotavati u kape i šalove, u nadi da se neće razboleti. Za ove potrebe, podzemni hodnici su kao izmišljena stvar. Rešenje je vrlo jednostavno i efikasno, ali u Srbiji i okolini, gotovo nepoznato.

Najbolja zabava u Olimiji je svakako uživanje u bazenima i razonodama u toploj vodi, a ovi sadržaju su skoro bez premca različiti. Za porodice koje putuju sa decom, najprivlačniji je vodeni park Akvaluna, a spa centri Termalija i Orhidelija u svojoj ponudi imaju  kupanje u unutrašnjim i spoljašnjim bazenima u svako doba godine.

Gosti mogu koristiti različite vrste sauna, kao i  brojne tretmane za lepotu i zdravlje, različite  vrste pilinga, kupki i masaža. Zdravstveni ili estetski tretmani, na gostima je da odluče, sve po želji i mogućnosti. Svakako je naupečatljiviji deo kompleksa Orhideja, spa centar koji je vise puta proglašavan za najbolji centar ovakve vrste u Evropi. Ukoliko odlučite da se počastite uživanjem u Orhideji, i uživate u đakuziju ili leškarenju na vodenom krevetu, imajte na umu da je i cena u skladu sa kvalitetom usluga.

Terme Olimija su idealne za produženi vikend, za odmor i rekreaciju. Neverovatna kombinacija svetlosti, boja, sadrzaja i ljubaznih ljudi ugrejaće srca gostiju, a wellness Orhideja, najprestižniji deo kompleksa probudiće ljubav prema sopstvenom telu i duhu.

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.