TOB PREPORUKA ZA VIKEND

0

Ovog vikenda, uživajte u besplatnim programima koje je pripremila Turistička organizacija Beograda.

Prošetajte beomskom Skadarlijom sa našim poznatim glumcima, posetite izložbu u Palati Srbija, koncert na Cvetnom Trgu, i odaberite neki od filmova iz repertoara letnjeg bioskopa na otvorenom.

Novi Program manifestacije “Leto  u Skadarliji”

Petak, 14. Jul, od 19 do 20 časova

I ovog petka, od 19 do 20 časova, održaće se novi kulturno – umetnički program u Skadarliji, koji izvode poznati beogradski glumci duž Skadarske ulice. Program je sačinjen od anegdota, skečeva i priča koji su osmišljeni da na humoristički i što autentičniji način prikažu boemski život koji se odvijao u Skadarliji početkom 20. veka.

Glumcima Milanu Milosavljeviću u ulozi Branislava Nušića, Milanu Tubiću u ulozi Đure Jakšića pridružiće se Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi skadarlijske dame koji će pričom i pesmom doneti boemski duh i veselu atmosferu Skadarlije koji su bojili ulice Beograda između dva “velika rata”.

Glumac Bojan Hlist će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati kodeks ponašanja u Skadarliji, dok će orkestar zajedno sa glumicom Jelenom Mit izvesti nekoliko muzičkih numera koje su bile najslušanije u tom vremenskom periodu. Skadarlijom će se ponovo čuti zvuci pesama “Beogradski mali pijac”, “Tri metera somota”…

Program će izvoditi duž Skadarske ulice, počev od Skadarlijske česme, sa najdužim zadržavanjem na glavnoj sceni, na platou ispred kuće Đure Jakšića.

TOB PREPORUKA ZA VIKEND

Leto  u Skadarliji

Program na Cvetnom Trgu

Subota, 15. Jul, Cvetni Trg

U cilju obogaćivanja turističke ponude Beograda, Turistička organizacija Beograda je pripremila besplatan program koji se izvodi subotom uveče na Cvetnom Trgu.

Od 20 do 21.30 sati, posetioci će imati prilike da uživaju u muzičkom nastupu Zorana Brankovića sa orkestrom. Na repertoaru su popularne melodije posvećene Beogradu, džez numere i poznati muzički hitovi.

Tokom leta, u izlogu info centra na Cvetnom Trgu posetioci će moći da vide izložbu umetničkih fotografija, postera i plakata mladih umetnika dizajnerske škole u Beogradu, na temu starog Beograda.

Izložba u Palati Srbija

Subota i nedelja, 15. I 16. Jul

Podsećamo građane da tokom vikenda, 15. i 16. Jula, u dva termina, od 10 i 12 časova. Mogu pogledati izložbu u Palati Srbija koju čine eksponati dvanaest nacionalnih, regionalnih i lokalnih muzeja postavljenih povodom nedavne inauguracione svečanosti.

Prijave se vrše u turističkom informativnom centru TOB, Kneza Mihaila 5. Ulaz je besplatan.

TOB PREPORUKA ZA VIKEND

Izložba u Palati Srbija

Open Air Cinema

Četvrtak, petak i subota, od 21 čas – tašmajdanski park i Sava promenada.

Ove nedelje, Open Air Cinema najavljuje:

Tašmajdanski park:
Četvrtak: “Nije lako sa muškarcima”
Petak: “Policajac sa Petlovog brda”
Subota: “Montevideo, bog te video”, 2 deo

Sava promenada:
Četvrtak: “Kako je propao rokenrol”
Petak: “Montevideo, bog te video”, 1 deo
Subota: “Zvižduk u 8”

Projekcije su besplatne

Pored filmskih projekcija, pripremljen je i prateći kulturni, edukativni i sportski program, kao i različite animacije za decu i odrasle.

Svi programi su besplatni

Share.

Comments are closed.