Toskana u Hrvatskoj, poluostrvo snova

0

Ukoliko vam je dosta niskih temperatura, a jedva čekate da se spakujete i krenete na more, moraćete još malo da se strpite. Ali, ukoliko imate slobodnih par dana u kalendaru, Istra bi mogla biti prava stvar. Ako tamo niste bili nikad, zaboravite da ćete je moći obići celu, za par dana, Istra je ipak nešto veća i značajno bogatija sadržajem nego što se na prvi pogled čini.

Istra je jedna od hrvatskih destinacija koja na jednom mestu pruža zaista sve. Ako volite prirodu, zaputite se ka jednom od najlepših kanjona Hrvatske u istraživanje, ka  kanjonu reke Mirne, ili možda do vrha Učke, odakle se pruža nezaboravan pogled. Meštani često kažu, da kad oblaci ne druguju sa zemljom, i zauzimaju svoje mesto na nebu, pogled seže sve  do Trga Svetog Marka u Veneciji.

Uz predivne prirodne atrakcije, dolaze i bogate  kulturne. Tu su svakako najvažnije atrakcije pulski amfiteatar i Eufrazijeva bazilika u Poreču koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene kulturne baštine. Ako je Poreč vaša krajnja  destinacija, treba razmisliti o vikend-ponudi u Valamar Diamant hotelu, čiji će velelepni unutrašnji bazen zameniti hladno more, a sam hotel pružiti bogato iskustvo prepuno istarskih delikatesa.

Istra takođe ima jednu od najboljih biciklističkih infrastruktura koju rekreativci mogu samo pozeleti. Ukoliko ste jedan od njih, ništa lepše od toga da se upustite u razgledanje istarskog poluostrva na dva točka, u Istri ima u potpunosti izgrađenih preko 2600 kilometara staza. Za ljubitelje ekstremnih sportova, nedaleko od Buzeta nalazi se centar za paragliding i zmajarenje, a brojne pećine Istre moguće je istražiti u organizaciji istarskih speleoloških kubova. Kako bi vaš sportsko-rekreativni odmor ostao zapamćen, smestite se u jednom od najlepših istarskih hotela, novigradskom Aminessu Maestral hotelu.U Hotelu vas očekuje  bazen sa toplom morskom vodom, fitness i ostali ugođaji, a za decu do 7 godina besplatno.

U slučaju da vam razgledanje Istre nije na prvom mestu, i želite da se jednostavno dobro opustitite, zaputite se do ovogodišnjeg dobitnika nagrade “World Travel Award”, Hotel & Casa Valamar Sanfiora hotela,  nosioca titule vodećeg  hotela u Hrvatskoj. Okružen mediteranskim zelenilom, udaljen svega nekoliko minuta od starog grada Labina, ovaj novoobnovljeni hotel  će vam pružiti bezbroj mogućnosti za romantičan provod s voljenom osobom, kako unutar hotela tako i u okolini.

Istra je najveće jadransko poluostrvo, i njena teritorija prostire se na čak tri države – Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Okruženo kristalnim Jadranom, poluostrvo Istra oduševiće vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tokom godine stalno menjaju. Obalni gradići kao što je Rovinj, sa malim lukama, ribarskim brodićima i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost pravi mesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Share.

Comments are closed.