Tradicionalna regata na Drini od 18. do 22. jula

0

Najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini, 25. Drinska regata se održava od 18. do 22. jula, manifestacija koja predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima.

Drinska regata je prepoznatljiva po svom karakteru, manifestacija prvenstveno slavi netaknutu prirodu i tradicionalno dobro druženje, a 2016. je i zvanično nagrađena kao kao najbolja srpska turistička manifestacija. Drina svake godine okuplja rekordan broj posetilaca, a sve je više interesovanja i u zemljama u okolini pa je broj stranih turista u konstantnom porastu. Kako navode iz organizacije, ovde su boravili turisti iz preko 40 zemalja, najviše iz Nemačke, Francuske, ali i iz Saudijske Arabije i Kine.

Za vreme trajanja manifestacije u centru Bajine Bašte se već godinama održava sajam meda, rakija, suvenira i domaće radinosti. Prvi dani su rezervisani za koncerte koji se održavaju u centru grada, zatim u Perućcu tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe, a petkom se održavaju skokovi sa mosta u reku Drinu, gde se testira hrabrost skakača i gostiju.

Prvog dana regate, 18. julau 21.00 časova, nastupiće Jelena Tomašević u centru Bajine Bašte, a koncert Svetlane Cece Ražnatović je zakazan za petak, 20. jul u 22.00 časova u izletištu Rača, gde će dan kasnije nastupiti Crvena jabuka u 22.00 časova i Alen Islamović u 00.00 časova.

Share.

Comments are closed.