U Zagrebu se održava 3. Vinart Grand Tasting

0

Već treću godinu festival Vinart Grand Tasting biće domaćin vinarima iz Hrvatske, regiona, i sveta. U potpunosti posvećen kvalitetu, Vinart Grand Tasting je festival na kojem vinari izlažu svoje proizvode isključivo na poziv organizatora. Samo odabrani vinari predstaviće se 2. i 3. marta u Zagrebu, a posetioci će imati priliku da degustiraju vina koja su svojim kvalitetom među najboljim na hrvatskom tržištu.

Vinart Grand Tasting je jedinstven događaj, s višestrukim ciljevima promovisanja vinara i sveta vina, ali i promovisanja razvoja kulture vina u Hrvatskoj. Namenjen je na pre svega profesionalcima, ugostiteljima i somelierima, ali su dobrodošli i svi drugi posetioci, entuzijasti i zaljubljenici u vino. Proteklih godina festival je potvrdio svoje mesto i profilisao se kod stručne javnosti.  Autor projekta Saša Špiranec je na konferenciji za medije u vinoteci Bornstein je najavio festival i novosti u ovogodišnjoj organizaciji festivala.

U okviru festivala Vinart Grand Tasting za sve posetioce će biti otvorena Pop-up Vinoteka, u kojoj će se moći kupiti brojne etikete koje su manje dostupne na tržištu, a za sve vinare kompanija Vinolab radiće analize u laboratoriji koju će za priliku festivala preseliti na mesto održavanja događaja.

Vinart Grand Tasting i ove je godine pripremio bogat program zanimljivih i atraktivnih radionica koje će se održati nešto pre festivala. Radionice će se održati u hotelu DoubleTree by Hilton, a počinju 23. februara i trajaće do 1. marta. Teme radionica će biti novosti iz sveta vina, a brojni predavači će prenositi svoja znanja publici.

Share.

Comments are closed.