Tri nova vina vinarije “Tikveš”

0

Vinski entuzijasti dobili su priliku da upoznaju tri potpuno nova ukusa i da osete izuzetno vinsko iskustvo. Vinarija “Tikveš” predstavila je tri vina iz linije „Special Selection“ – Cabernet Franc i dva vina koja su deo produžetka linije “Special Selection” sa oznakom “OAK Edition” – “Chardonnay OAK Edition” i “Cabernet & Merlot OAK Edition”.

“Cabernet Franc Special Selection” 2015. je novo crveno vino napravljeno od sorte grožđa koja je stekla popularnost kao jedna od glavnih sorti za proizvodnju vina u francuskom vinogorju Bordo, a poslednjih decenija je među najzastupljenijim vinskim sortama u svetu. Dodatna potvrda kvaliteta stigla je u martu ove godine, 4 meseca pre zvaničnog predstavljanja pomenutog vina na tržištu. Naime, Cabernet Franc Special Selection osvojio je zlatnu medalju na jednom od najprestižnijih svetskih vinskih takmičenja – „Mundus Vini“ u Nemačkoj.
„Chardonnay Oak Edition“ i „Cabernet & Merlot Oak Edition“ pripadaju novoj ediciji linije „Special Selection“, koja prati savremene svetske trendove i želje ljubitelja vina, uz tehnologiju proizvodnje, prefinjeni ukus, vizuelni imidž i modernu ambalažu. Vina sazrevaju u francuskim hrastovim bačvama od 8.000 litara, dobijajući dodatnu kompleksnost bogatog ukusa koji kreira potpuno novo vinsko iskustvo. “Stelvin” zatvarači su trend koji je prepoznatljiv među vinima „novog sveta“ i omogućavaju da ukus dugo ostane nepromenjen, sprečavajucí oksidaciju i druge
uticaje iz spoljašnje sredine.

Share.

Comments are closed.