Tri zlatne medalje za Tikveš i Domaine Lepovo

0

Vrhunska vina ,,Tikveš,, i ,,Domaine Lepovo,, osvojila tri zlatne medalje na China Wine & Spirits Awards.

Beograd 12.09.2017. – U Kini je održan ,,China Wine & Spirits Awards,, najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića u Kini koje ocenjuje 100 sudija. Reč je o uvoznicima, distributerima, trgovcima i somelierima vina i alkoholnih pića. Vinarija ,,Tikveš,, osvojila je dve medalje i to: Bela Voda (white) berba iz 2016. godine – zlatna medalja i Bela Voda (red) iz 2015. godine takođe zlatna medalja.

Još jedna medalja za Domaine Lepovo

Ove godine zlatna medalja dodeljena je vinariji ,,Domaine Lepovo,, za vrhunsko vino ,,Grand Cuvee,, za berbu iz 2015. godine. Prošle godine je ovo vino bilo ovenčano takođe zlatom za berbu iz 2013. godine.

Ovo je veliki uspeh vinarije iz našeg regiona koja osvaja nagrade, a istovremeno najznačajniji segment čini ulazak na tržište kao što je kinesko. Do sada su ova vina bila nagrađivana mnogim priznanjima širom sveta, a ovo je još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta. Svim pobednicima su obezbeđeni zvanični sertifikati i nalepnice za flaše koje mnogo znače kupcima na prodajnom mestu.

Tri zlatne medalje za Tikveš i Domaine Lepovo

Vinarija Tikveš

Svake godine, „Tikveš“ vina osvajaju preko 50 prestižnih nagrada na najznačajnijim međunarodnim vinskim takmičenjima kao što su: Decanter, International Wine Challenge, Mundus Vini, Chardonnay du Monde, Le Mondial du Rose, Citadelles du Vin i dr. Tim enologa vinarije „Tikveš“ koji od 2010. godine predvodi Marko Stojaković, uz aktivnu saradnju sa Filipom Kambijem, jednim od vodećih vinskih konsultanta u svetu.

„Tikveš“ je jedina vinarija u regionu sa osam vina ocenjenih od najpoznatijeg vinskog kritičara u svetu, Roberta M. Parkera. Parker i njegov tim „The Wine Advocate“ dodelili su 94 poena crvenom vinu „Bela Voda“ iz 2010. godine. Potvrđujući i premašujući ovu ocenu 2014. godine dodellili su 95 poena za crveno vino „Bela Voda“ iz berbe 2012. godine, a drugih 7 Tikveš vina nagradili sa više od 90 poena.

 

Share.

Comments are closed.