Triestespresso 2018 – obilazak sajma espresso kafe u Trstu

0

Da li ste znali da stanovnici Trsta popiju dva puta više kafe u proseku nego ostali stanovnici Italije?

Posetite sa Barcinom sajam kafe koji se po deveti put održava u Trstu, mediteranskom gradu koji je glavna luka za kafu i smatra se prestonicom espresso kafe. Zahvaljujući ovoj luci, tradicija kafe je nastala još pre 250 godina i od tada se neprestano razvija.

Triestespresso 2018 - obilazak sajma espresso kafe u Trstu

Obilazak sajma kafe, najpoznatije pržionice i tradicionalnih kafea širom Trsta

Na velikom centralnom trgu u Trstu, Piazza dell’ Unità, možete uživati u čarobnoj aromi kafe dok posmatrate morske galebove i jedrilice u luci Doganale. Jedan od istorijskih kafea Trsta je Caffe Marco koji odiše tradicionalnim stilom, mesto gde su nekada i poznati književnici poput James Joyce-a i Italo Svevo-a uživali u bogatim aromama i stvarali svoja čuvena dela.

Ovde je tradicija ”uživanja” u ispijanju kafe. U malim keramičkim ili staklenim šoljicama služi se espresso, cappuccino ili macchiato. Ovde se popije se oko 10 kilograma kafe po stanovniku u toku godine. Ovi istinski ljubitelji kafe su razvili poseban leksikon i zato ukoliko želite da naručite kafu u ovom gradu imajte na umu sledeće: za espresso u šoljici naručite Nero, za espresso u staklenoj šoljici naručite Nero in B, za cappuccino naručite Caffe Latte dok za espresso machiato morate poručiti Deca.

Triestespresso 2018 - obilazak sajma espresso kafe u Trstu

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1 (25.10.) BEOGRAD – TRST – IZOLA

Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim kraćim pauzama. Dolazak u Trst u prepodnevnim časovima. Odlazak u obilazak najpoznatije fabrike i pržionice. Ovde se upoznajemo sa bogatom istorijom i pričom kako nastaje ovaj predivan napitak koji budi svačija čula. Nakon obilaska odlazak ka Sloveniji i malom primorskom mestu Izola gde odmaramo na obali mora. Smeštaj u hotel i noćenje.

DAN 2. (26.10.) IZOLA – TRST – IZOLA

Doručak i organizovana celodnevna poseta sajma kafe u Trstu. Ovaj događaj pod jednim krovom okuplje sve najbitnije aspekte industrije kafe na izložbi koja je kreirana specijalno za međunarodne stručnjake iz industrije kafe. Ovde se možete upoznati sa uvoznicima i distributerima zelene kafe, poznatim pržionicama, proizvođačima espresso opreme, mašina za preradu i pečenje, proizvođačima spacijalnih pakovanja za kafu, čaša i širokog spektra robe koja je povezana sa kafom. Pored toga imaćete priliku da učestvujete u raznim radonicama i da pratite interesantna predavanja. Jedan od najinteresantnijih je svakako kurs degustacije espresso kafe. Tačne informacije o radionicama i prijavama za iste biće naknadno objavljene. Povratak u hotel i noćenje.

DAN 3. (27.10.) IZOLA – TRST

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazimo do Trsta i obilazimo mesta gde se kafa služi na tradicionalan način i gde se i dan danas oseća duh starih vremena. Slobodno vreme u Trstu. U popodnevnim časovima polazak ka Srbiji preko Slovenije i Hrvatske. Vožnja sa usputnim kraćim pauzama.

DAN 4. (28.10.) TRST – BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Triestespresso 2018 - obilazak sajma espresso kafe u Trstu

SPECIJALNA CENA ARANŽMANA

149 EUR po osobi

*broj mesta po specijalnoij ceni je ograničen*

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

Autobuski prevoz na datim relacijama,

Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom,

Obilazak pržionice kafe,

Ulaznica za sajam,

Obilazak najstarijih tradicionalnih kafea,

Usluge vodiča/pratioca na srpskom jeziku tokom putovanja,

Troškovi realizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Putno zdravstveno osiguranje,

Individualni troškovi tokom boravka,

Degustacija kafe tokom obilaska.

Boravišna taksa -1,27 eur – plaćanje na recepciji hotela (cena podleže promeni).

POPUSTI:

  • Treća osoba – 20 eur umanjenje na cenu aranžmana.

NAČIN PLAĆANJA:

  1. 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate (EuroBanke).
  2. Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.12.2018. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%. Čekove datumirati isključivo na 1., 5., 10. ili 15. u mesecu.
  3. Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak najkasnije do 15.12.2018.
  4. Administrativna zabrana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak do 15.12.2018. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%.

Triestespresso 2018 - obilazak sajma espresso kafe u Trstu

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

Smeštaj u Sloveniji, Izola u kompleksu hotela Belvedere u vilama 3* (http://belvedere.si/en/villas-3), na bazi noćenja sa doručkom.  U zavisnosti od broja prijavljenih putnika moguć je smeštaj u okolini Trsta ili na nekoj drugoj lokaciji u Sloveniji.

Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, opremljene kupatilom, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka posle 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, wifi, klima uređaj…)

Za rezervacije i ostale informacije posetite zvaničnu internet stranicu agencije.

Share.

Comments are closed.