Trostruko veća tražnja za vaučerima – Gde je najveće interesovanje?

0

Od januara je izdato oko 23.500 vaučera, što je skoro tri puta više nego u istom periodu prošle godine. Država je za 2017. izdvojila 300 miliona dinara, što je dovoljno novca za 60.000 vaučera, a oni će, sudeći prema dosadašnjim rezervacijama, biti utrošeni u banjama.

“Vaučere najviše traže penzioneri, njih 61 odsto, zatim zaposleni – 30 odsto, potom nezaposleni – osam odsto, a ostali su druge kategorije stanovništva. I dalje su najatraktivnije Prolom i Lukovska banja, Zlatibor, Sokobanja, Divčibare, Vrnjačka Banja, Stara planina i Kopaonik”, ističe pomoćnik ministra turizma Renata Pindžo.

Državnu dotaciju za odmor najviše uzimaju ljudi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu i Leskovcu. Prema rečima Renate Pindžo, akcija sa vaučerima traje do 15. oktobra, a oni mogu da se iskoriste do 20. novembra. Prošle godine svih 46.000 vaučera bilo je utrošeno do 5. septembra. Oni mogu biti iskorišećeni u više od 650 ugostiteljskih objekata.

Za promociju Srbije i destinacija na kojima se mogu utorošiti vaučeri, ali i gde se može odmarati tokom čitave godine, zadužena je Turistička organizacija Srbije.

Da bi dobili vaučere, građanima su potrebni fotokopija lične karte, popunjena prijava, dokaz o visini primanja ili kategoriji kojoj pripadaju, kao i potvrda o rezervaciji smeštaja.

Izvor: Novosti

Share.

Comments are closed.